Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Onur Konuğu


08.08.2017

Muğla, 18-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda onur konuğu şehir olacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün fuar hakkında açıklamalarda bulundu.

Muğla ve fuar hakkında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün eşsiz coğrafyası, kültürel zenginlikleri ile yaşayan kent Muğla’yı katılımcılara en doğal hali, güzellikleri, yöresel özellikleri ile anlatmak istediklerini söyledi.

“Muğla doğal güzellikleri yanında sevgi ve hoşgörüyü yüreğinden eksik etmeyen insan zenginliğine sahiptir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, sahip olduğu doğal güzellikleri yanında kültürel değerleri ile de ön plana çıkmaktadır. Coğrafi konumu, yaşanılası toprakları ve güzellikleri ile Yaşayan kent Muğla tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Karya ve Likya uygarlıklarına ev sahipliği yapan Muğla’da Hitit, Frig, Lidya, Pers, Makedon, Bergama Krallığı, Roma İmparatorluğu, Menteşe Beyliği, Osmanlı İmparatorluğu’nun da izleri görülür. Bugüne kadar bilimsel çalışmalarla tespit edilmiş 110 antik kenti, tarihi ve kültürüyle Muğla Türkiye’nin açık hava müzesi konumundadır. Herodot’tan, Hipokrat’a, Halikarnas Balıkçısı’ndan Şadan Gökovalı’ya kadar tarihe, bilime, edebiyat dünyasına yön vermiş insanlar bu toprakların hemşerisidir. Muğla’da doğal güzellikleri yanında sevgi, hoşgörüyü yüreğinden eksik etmeyen insan zenginliği ile de yerli ve yabancı misafirlerini kendi evlerinde hissettiren anlayışa sahiptir. Kıyısal ve kırsal Muğla olarak bir bütünün iki parçası olan bu kentte turizmle birlikte tarımda çok önemli bir gelir kaynağıdır. Tarımsal üretimle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan kırsal Muğla bu ürünlerin kıyısal Muğla’da tüketilmesi ile turizm-tarım işbirliğini de sergilemektedir. Verimli ve bereketli toprakları, endemik bitkileri, Türkiye’de birinci olduğu ürünleri ile Muğla bir şehirden fazlasıdır. Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla eşsiz koyları, mavi denizi ile Halikarnas Balıkçısı’nın literatüre kazandırdığı Mavi yolculuğun ana vatanı, çam balı üretiminde dünya ve Türkiye’nin lider kenti, kültür balıkçılığında bir numara, narenciye, zeytin, zeytin yağı, sığla yağı ve daha birçok üründe de belirleyici konumdadır. Ayrıca Muğla zengin mermer yatakları, yer altı zenginlikleri ve ticaret ile de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.” Dedi.

Başkan Gürün açıklamasında “Bütün bu özellikleriyle Muğlamızı Onur Konuğu il olarak katılacağı 18-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuar’ında misafirlerimize anlatacağız. “Yaşayan Kent Muğla” teması ile 1750 m2 alan içerisinde katılımcılara Muğlamızı kültürü, sanatı, tarımı, turizmi, değerleri, folklorüyle kısa bir Muğla yolculuğuna çıkaracağız.” İfadelerine yer verdi.