Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla Basını İle Bir Araya Geldi


25.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışının 108.yılı ve Basın Bayramı’nda Muğla ili genelinde çalışan gazetecileri bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 24 Temmuz Basın Bayramı’nda Muğla’da çalışan bütün gazetecileri bir araya getirerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile buluşturdu.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği basın buluşmasında konuşan Fethiye Gazeteciler Cemiyeti ikinci başkanı Mesut Bölük, kendileri için önemli olanın Muğla ilinin bir bütün olması olduğunu, bununda Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ile hissettiklerini söyledi. Mesut Bölük; “Gazeteciler olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız bizleri 10 Ocak da, 24 Temmuz’da her zaman hatırlıyor. Bizlere de düşen Muğla ilinin 13 ilçesinde çalışan gazeteciler olarak bu anlamlı organizasyona gelerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın yanında olduğumuzu, onun yaptığı doğru, dürüst paylaşımlarla beraber olduğumuzu göstermek için buradayız.” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, basında sansürün kaldırılışının 108.yılını kutladıklarını, kendilerine her konuda destek ve paydaş olan Büyükşehir Belediyesi’ne ve bütün kurumlara teşekkür ettiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan’da gazeteciler olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nı dayanışma günü olarak kutladıklarını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’ne bu anlamlı etkinlik için teşekkür etti.

Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ünal Türkeş, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün her zaman ki centilmenliğini gösterdiğini söyledi ve bütün basın mensuplarını hamarat basın emekçileri olarak selamladığını söyledi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 15 Temmuz’da Türkiye’nin çok önemli kritik bir noktadan geçtiğini, cumhuriyete ve demokrasiye her zamankinden daha fazla sahip çıkmaları gerektiğini söyledi ve bütün gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.



“15 Temmuz İyi İrdelenmeli, Atatürk İlkeleri ile Güçlü Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkmalıyız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde çalışan gazeteciler için düzenledikleri basın buluşmasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde vatandaşı doğru bilgilendiren basının gücünün en güçlü şekilde hissedildiğini söyledi ve Türkiye’nin 15 Temmuz sürecine nasıl gelindiğinin iyi irdelenmesi gerektiğini, yapılan hatalardan ders alınarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle güçlü cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “15 temmuz tarihi çok ders çıkarmamız gereken çok ucuz atlatılmış ve geleceği planlarken buraya nasıl geldiğimizi çok iyi irdeleyerek geleceği inşa etmemiz gereken bir durum. Birlikte olma, birlikte tartışma, hastalığın özüne inme ve hastalığın tedavisini birlikte kararlaştırma erdemini gösterebilirsek biz gelecekten hiçbir şekilde endişe etmeyiz. Bir şey yaparken, bir karar verirken, Türkiye toplumunda dönüşüm yaratacak herhangi bir şey yaparken daima şablonumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize öğütlediği ve kurduğu cumhuriyete koyduğu ilkeler olmalı. Eğer bunu yaparsak kutup yıldızı gibi kesinlikle yolumuzu kaybetmeyiz. Muğla’da neden çok önemli olay yaşanmadı, sadece sayın cumhurbaşkanımızın devletimizin başının burada olması ve ona yönelik harekat nedeni ile onun dışında Muğla içinde hiçbir olağan dışı ve bu çetenin içine girmiş sivil halk ve kurumlardan hiçbir kimse olmadı, kalkışma olmadı sadece cumhuriyetimize, devletimize, seçilmiş olan parlamentomuza, başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza, ordumuza, polisimize sahip çıkan bir ses oldu. Bu yürekle herkes tepkisini gösterdi. Bu Muğla’nın erdemidir, Muğla’nın gelişmişliğidir, Muğla’nın demokrasiyi nasıl içselleştirdiğini ve demokrasi tehlikeye girdiğinde, olgun, vakur, hiçbir kişiye ve kuruma saldırmadan sadece demokrasinin bekçisi olduğunu göstermiştir. Onun için ben bir Muğlalı olarak gerçekten Muğla’yla Muğlalılarla, sizlerle onur duyuyorum gurur duyuyorum.” dedi.