Mugla Logo
TR
|
EN

Gürültü

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.

Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.

Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.

📞 444 48 01 – Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Büyükşehir Milas’ta dev içme suyu projesini başlattı


17.11.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Türkevleri, Bozalan ve Çökertme Mahallelerini kapsayan içme suyu projesinde çalışmalara başladı. 30 Milyon 460 bin TL maliyet ile başlayan proje kapsamında mahallelere ilave içme suyu kaynağı sağlanacak ve 7 bin kişiye kesintisiz içme suyu verilecek.

 

Yeşili ve mavisiyle dünyaca ünlü bir kent olan Muğla’da, çevrenin korunması, modern altyapı sistemlerinin inşa edilmesi ve mevcut altyapı hatlarının yenilenmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni altyapı yatırımlarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas ilçesi Türkevleri, Bozalan ve Çökertme Mahallelerine içme suyu temin çalışmaları başladı.

 


7 Bin Kişiye Kesintisiz İçme Suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından İlbank’tan alınan kredi ile başlatılan proje ile bölgeye 100 ve 400 m3 kapasiteli iki yeni içme suyu deposu, 31 bin 149 metre içme suyu şebeke ve isale yapılacak. 30 Milyon 460 bin TL’ye mal olacak çalışmalarda bugüne kadar 2 bin 366 metre isale hattı imalatı tamamlandı. Projenin kalan kısmının tamamlanması ile birlikte Türkevleri, Bozalan (Siteler Mevkii) ve Çökertme Mahalleleri modern içme suyu hattına kavuşacak. Çalışmalarla birlikte sağlanan ek içme suyu sayesinde 7 bin kişiye kesintisiz içme suyu sağlanacak.