Meclis Canlı

Büyükşehir Milas’ta Bilgilendirdi


09.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Milas İlçesi’nde devam etti. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların dokuzuncusu Milas İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Milas İlçesi mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Milas İlçesi’nden 556 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Milas İlçesi’nin 132 muhtarı olduğunu ve bunlardan 126’inin Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



“Milas İlçesi Olarak Muğla’nın 13 Evladından Biriyiz ve Büyükşehir Belediyesi ile Uyum İçinde Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın Muğla’nın 13 evladından biri olduğunu, ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin uyum içinde çalıştığını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kısa zamanda Muğla’ya ve Milas ilçesine yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Muhammet Tokat; “Muğla Büyükşehir Belediye’mizin bütün ilçelerde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantıları muhtarlarımız ve vatandaşlarımız için çok yararlı oluyor. Büyükşehir Belediye’miz kısa zamanda Muğla gibi geniş bir coğrafyada organizasyonunu tamamlayarak hizmet vermeye başladı. Yollar, sağlık sosyal, MUSKİ, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda hizmet veriyorlar. Muğla’nın 13 ilçesinden ve evladından biriyiz. Milas’ımıza yapılan hizmetler, planlama ve uygulamada Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız sayın Dr. Osman Gürün’ün göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür ediyorum.” dedi.



“Muğla’da 13 İlçe Belediyemiz ve Muhtarlarımızla Büyük Bir Aileyiz, Sorunları Birlikte Konuşuyor, Çözümleri Birlikte Üretiyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  Muğla’da büyük bir aile olduklarını, bu bilgilendirme toplantıları ile Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptıklarını ve bundan sonra yapılacak hizmetleri katılımcılara anlattığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra kısa sürede yapılanmamızı tamamlayarak Muğla için hizmet üretmeye başladık. Muğla’da hizmetlerin daha aktif ve ulaşılabilir olması için bu geniş coğrafyayı 6 hizmet bölgesine ayırdık.  Muğla’da 13 ilçe belediyemiz ve muhtarlarımızla büyük bir aileyiz, sorunları birlikte konuşuyor, çözümleri birlikte üretiyoruz. Seçimlerde de söylediğimiz gibi muhtarlarımız bizim için çok önemli çünkü vatandaş en küçük sıkıntısını muhtarlar aracılığı ile bizlere iletiyor. Bu nedenle köylerinde ve mahallelerinde muhtarlarımız bizler için birer daire başkanı ve müdürlerimiz gibidir. Bodrum’da ve Seydikemer’de yeni kurulan mahallelerimizle birlikte muhtar sayımız 551’den 565’e çıktı. Muğla’da ilçe belediyelerimiz,  muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla büyük bir aileyiz. Her ailenin ihtiyaçları vardır ve bizler de önem ve aciliyet sırasına göre hizmetleri, talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 2014-2015 yılında Muğla’ya 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptı ve 2016 yılında da Muğla’ya 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacak.  Muğla’yı hep birlikte sevgi ve hoşgörüyle yönetiyor, birlikte hizmet üretiyor, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışıyoruz.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Milas İlçesinde gerçekleştirdiği toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Muğla genelinde ve Milas özelinde 2014-2015 yıllarında yapılan hizmet ve yatırımlar ile 2016 yılında yapılacak olanları katılımcılara anlattılar. Daire Başkanlarının, muhtar ve vatandaşlardan gelen soruları cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.