Büyükşehir Mezbahaları Kalitesini Yeniden Kanıtladı

19.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahaları, uluslararası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005  Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığını sağlayarak kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için hizmet veren, bu yönde çalışmalarını titizlikle yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mezbahalarda gerçekleştirilen denetim ve gözetimlerin ardından Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarının uluslararası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığını gösteren ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığı sağlandı.

Konu ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Mezbaha tesislerimizin gerekli modernizasyon ve iyileştirme çalışmaları 2014 yılında tamamlanarak, bu kalite belgelerine sahip oldu. Tesislerimiz yapılan denetimlerinin ardından TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığını sağlandı. Vatandaşlarımıza kaliteli ve sağlıklı hizmetler sunmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” İfadeleri yer aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Mezbahasında bu güne kadar 23 bin 690 adet küçükbaş, 26 bin 84 büyükbaş, Milas mezbahasında 18 bin 377 küçükbaş, 19 bin 847 büyükbaş ve Marmaris mezbahasında 4 bin 44 adet küçükbaş ile 2 bin 52 adet büyükbaş hayvanın kesimi sağlıklı ve uygun bir şekilde yapıldı.