Meclis Canlı

Büyükşehir Mezbahaları ile vatandaşa kaliteli hizmet


01.08.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe, Marmaris, Milas mezbahaları ile vatandaşlara kaliteli ve standartlara uygun hizmet vermeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahaları uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005  Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikaları ile hizmetlerine devam ediyor.

Modernizasyon ve iyileştirme çalışmalarına ara vermeksizin devam edilen mezbahalar ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) belgelerinin yanı sıra; teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet içi eğitimler, aylık mikrobiyolojik analizler, Veteriner Hekimlerin titizlikle yürüttüğü  kontroller ve soğuk zincirin korunduğu tam donanımlı et taşıma araçlarıyla ‘Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda’ misyonuyla hizmet vermeye devam ediyor.

24 Mayıs 2023 tarihinde kira sözleşmesi sona ererek Büyükşehir Belediyesi’ne devrolacak olan Fethiye Mezbaha Tesisi de yapılacak olan modernizasyon ve iyileştirme çalışmalarıyla vatandaşlara Menteşe, Marmaris ve Milas mezbahaları gibi uluslararası standartlarda hizmet vermeye devam edecek.