Meclis Canlı

Büyükşehir, Menteşe’de Muhtarlar İle Buluştu


01.02.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme Toplantıları’nın ilkini Menteşe İlçesi’nde düzenledi. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantılarının ilkini Menteşe İlçesi’nde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Müdürleri, Menteşe İlçesi Mahalle muhtarları katıldı. 66 muhtarı bulunan Menteşe İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantısı’na muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.



“Bizim Derdimiz, İşimiz, Mesaimiz Menteşe ve Muğla”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda, kurulduğu günden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile Muğla’da kendisini hissettirdiğini söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Bahattin Gümüş; “Muğla’nın Büyükşehir olmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. 2 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ile kendisini hissettirdi. Eskiden Yılanlı, Esençay tarafına kar yağdığında yollar kapanır, özel idareden ekiplerin gelmesini beklerdik. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ekipleri akşamdan gerekli tedbirleri alarak sabaha ulaşımı sağlıyor. MUSKİ, Muğla ili genelinde su sorunlarını kısa sürede çözerek vatandaşın en temel ihtiyacı olan sudan mahrum bırakmıyor. Büyükşehir’in Tarımsal Hizmetler Dairesi de Muğla ili genelinde üreticiler ve çiftçilerimiz için yeni olanaklar yarattı. Ulaşım alanında da Büyükşehir Belediye’mizin hizmetlerinden vatandaşlarımız ve şoför esnafımız memnun. Bizler de Menteşe Belediyesi olarak yapılması gereken hizmetleri yapıyoruz. Bizim derdimiz, işimiz, mesaimiz Menteşe ve Muğla.” dedi.



“Muğla’da Bir Bütünüz, Büyük Bir Aileyiz ve Hedefimiz1Muğla1”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe İlçesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda, Büyükşehir Belediye yasası çıkmadan önce, Muğla için hazırlıklarını yaptıklarını, yeni kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi içinde kuruluş şemasını tamamlayarak en kısa sürede vatandaşlarına hizmet veren Belediye olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza, 13 ilçemize eşit, adil, ihtiyaçlarını giderecek şekilde hizmet götürüyoruz. Hizmetlerimizi götürürken siz değerli muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Sizler mahallerinizde Büyükşehir Belediyesi’nin bir daire amiri gibi vatandaşla arasındaki en önemli bağsınız. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra yaklaşık iki yıl içinde Fen İşleri, Ulaşım, MUSKİ, Tarımsal Hizmetler, Sağlık Sosyal, Çevre gibi birçok dairemizle Muğla için hizmet üretmeye başladık. Çok kısa sürede teşkilatlanmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 2066 km yolun bakım ve onarımını, ulaşımda 245 modern araçla taşımacılık hizmetini, evde bakım hizmeti, destek kart gibi sosyal projeleri, MUSKİ ile su ve kanalizasyon hizmetlerini, tarımda üreticiye birçok alanda destek veren hizmetleri hayata geçirdi. Muğla’da 13 ilçemizle birlikte üretiyor, vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alması için çalışıyoruz. Muğla’da bir bütünüz, büyük bir aileyiz ve Hedefimiz1Muğla1. Kırsal ve kıyısal Muğla’yı birleştirerek, hep birlikte gelişerek, kişi başına düşen gelirleri, yaşam standartlarını yükselterek Muğla halkına hizmet etmek için mesai harcıyoruz. Vatandaşlarımızın bir teşekkürü, sağol demesi bizler için yeterli.” dedi.



“Muğla’da ve Ülkemizde Geleceğe Sevgiyle, Umutla Kol Kola Yürüyebilmeliyiz.”

Bazı kesimlerin siyasi amaçları ve çıkarları için vatandaşı yanlış bilgilendirdiğini hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşlara doğru ve gerçeklerin söylenmesi gerektiğini, toplumun sevgi ve huzur ortamına ihtiyacı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Kavgayı arttıran, kavgayı teşvik eden söylemlerden, küçük siyasi amaçlar için vatandaşı yanlış bilgilendiren açıklamalardan kaçınmalıyız. Biraz gülümsemenin hiçbir maliyeti yok. Muğlamız için hep birlikte çalışıyor ve hizmet üretiyoruz. Muğla’da ve ülkemizde geleceğe sevgiyle, umutla kol kola yürüyebilmeliyiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Bilgilendirme Toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’nın sunumları ve Muhtarların daire başkanlarına soruları ile sona erdi.