Meclis Canlı

Büyükşehir, Menteşe Down Cafe’yi hizmete açtı


12.05.2022


Engelli ve Down Sendromlu bireylerin istihdam edilerek hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde Sen de Gel Down Kafe’yi hizmete açtı.

Kafenin açılış töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Menteşe ilçemizde hizmete açtığımız Sen de Gel Dow Kafemiz engelli, engelsiz herkesi buluşturan bir yuva” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye ilçesinin ardından Menteşe ilçesinde de Sen de Gel Down Kafe’yi hizmete açtı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde hizmete açılan kafenin açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe,  CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, CHP Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Köse, Demokrat Parti GİK üyesi Zekai Alper muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Kafede Engellilerin yanı sıra Down Sendromlu bireylerde çalışacak

Engelliler ve Down sendromlu bireylerin sosyal yaşama daha fazla katılmaları ve iş hayatında aktif rol almaları için açılan kafe 253 metre kare alan üzerine kuruldu. Her gün 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veren kafede birçok farklı ürün bulunuyor. Günlük 150 misafirin ağırlanabileceği kafenin mutfak ve servis bölümünde Özel Eğitim Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören 4 stajer öğrenci çalışıyor.

 

Çakıroğlu, “Kafe Muğla’nın ortak buluşma noktası olacak”

Sen de Gel Down Kafe’nin açılış töreninde konuşan Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, ”Engelli bireylerimizin toplumda ayrımcılığa maruz kalmadan toplumun değerli bir parçası olarak görülmesi gerekiyor.  Kafemiz Muğla’nın ortak buluşma noktası olacak. Böylesine değerli bir projeyi hayata geçirdiği için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ederim” dedi.

Dernek başkanının ardından konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe ilçesinde Muğla’nın en güzel kafelerinden birisinin açılışını yaptıklarını ifade etti. Başkan Gümüş, “Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Türkiye’ye örnek bir merkez. Burada hizmete açılan kafemiz sadece down sendromlu kardeşlerimizin değil, tüm engelli kardeşlerimizin ortak kullanım alanı olacak. Bu güzel kafeyi Muğla’ya kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ederim” dedi.


Başkan Gürün, “Engelli engelsiz herkesi buluşturan bir yuva”

Sen de Gel Down Kafe’nin açılış töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kafenin engelli engelsiz herkesi buluşturan bir yuva olacağını ifade etti. Başkan Gürün, “Kafenin içerisinde bulunduğu tesis olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezimiz kütüphanesi, spor salonu, kreşi  ve öğrenci çalışma alanları ile 7 den 70’e herkesi bir araya getiren bir yapıda. Down Kafe isim olarak Türkiye’de belirli bir konsept. Kafemizden down sendromlu, engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımız yararlanabiliyor, burada istihdam ediliyor. Hayatı birlikte paylaşıyoruz. Down Kafe’mizin başında “Sen de Gel” var. Sende Gel Down Kafe ile tüm hemşehrilerimizi buraya davet ediyoruz. Bu birlikteliğe, aynı masa etrafında bir araya gelmeye çok ihtiyacımız var. Fethiye’mizden sonra Menteşe ilçemizde de hayata geçirdiğimiz Sende Gel Down Kafe’nin şehrimize çok yakışacağına inanıyorum. Muğlamıza verdiğimiz sözleri tutmaya, hemşehrilerimizin yüzündeki gülümseme olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.