Meclis Canlı

Büyükşehir Meclisi su fiyatlarında indirime gitti


13.06.2019

Büyükşehir yasası ile birlikte başlayan köylerde yüzde 75, beldelerde yüzde 50 indirim uygulamasının 2022 yılına kadar uzatılmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında indirime gitme kararı aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 2019 yılı olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün başkanlığında gerçekleşen genel kurul Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Köy ve Beldelerdeki indirim 2022’ye kadar uzatıldı

Konuyla ilgili MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi;

“Büyükşehir yasası ile birlikte başlayan köylerde yüzde 75, beldelerde yüzde 50 indirim uygulaması 2022 yılına kadar uzatıldı. Merkez İdarenin almış olduğu karar üzerine MUSKİ Genel Müdürlüğümüzün genel kurul ihtisas komisyonunca, ilimizin su maliyetleri hesaplama çalışmaları başlatıldı. İl genelindeki köy ve belde ile ilçe tüketimleri de göz önünde bulundurarak incelenmiş ve herkesin kullandığı insani tüketim amaçlı suyun metreküp fiyatında, ilk on ton için indirim yaparak yine toplam sistem maliyetini karşılamıştır. Suyun tasarruflu kullanılarak geleceğe taşınması adına çevresel etkilerde dikkate alınarak kademeli tarife oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi.

“Suyu az kullanan az ödeyecek”

 MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamanın devamında, su fiyatlarında yapılan indirim ile su kullanımının en aza düşürülmesi hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada 2016 yılından bu yana elektrik, akaryakıt, personel, işletme maliyetleri ve kimyasal malzeme giderlerindeki artışlara rağmen zam yapılmadığına dikkat çekilerek;

“Hayata geçirilen yeni tarife ile az kullananın az ödediği, çok kullananın çok ödediği ve suyun korunmasını amaçlayan, köy, belde ve ilçe ücret adaletsizliğini bir nebze de olsa rahatlatacak bir modele geçilmesi planlandı. Genel kurulumuzdan geçen bu yeni tarife sisteminin oluşturulmasına emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürü borç biliriz” denildi.