Meclis Canlı

Büyükşehir Meclisi Olağanüstü Toplandı


28.05.2020


Muğla Büyükşehir Belediye meclisi 25 madde ile olağanüstü meclis toplantısını Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Koronavirüs nedeni ile 2020 yılı Nisan ve Mayıs ayı olağan toplantılarını gerçekleştiremeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi 28 Mayıs 2020 tarihinde olağanüstü toplanarak 25 maddeyi görüştü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen olağanüstü meclis toplantısında koronavirüse karşı tüm tedbirler alındı. Meclis üyeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına göre oturdu ve maske taktılar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olağanüstü meclis toplantısından önce meclis üyelerini koronavirüs mücadelesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgilendirdi. Muğla genelinde gıda ve hijyen paketi desteklemeleri ile 24 bin 214 aileye ulaştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün dağıtılan maske sayısının da 650 bin rakamına ulaştığını belirtti. Koronavirüs’ün sağlık dışında ekonomileri de olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Gürün buna rağmen Büyükşehir olarak vatandaşların yanında olan hizmetlerin yanı sıra söz verdikleri alt yapı hamlelerini de başlattıklarını belirtti.


Başkan Gürün; “Koronavirüs mücadelesini ve Muğlamıza yatırımlarımızı ara vermeden sürdürüyoruz."

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “11 Mart’ta ülkemizde görülen koronavirüsten sonra alınan sıkı tedbirler nedeni ile meclis toplantılarımıza ara vermek zorunda kaldık. Dünya’yı ve ülkemizi olumsuz etkileyen bu virüsle mücadele için Muğlamızda ilk günden itibaren ciddi bir çalışma yürüttük. Sağlık çalışanlarımıza ücretsiz servislerden, konaklamaya, su paralarının ötelenmesinden dezenfekte çalışmalarına, gıda ve hijyen paketinden maske dağıtımına kadar birçok hizmeti derhal hayata geçirdik. Virüs nedeni ile sağlığın ve ekonomilerin olumsuz etkilendiği ortamda vatandaşlarımıza verdiğimiz yatırımlarında startını verdik. Bodrum, Fethiye’de büyük alt yapı yatırımlarını başlattık. Salgın nedeni ile değeri bir kez daha anlaşılan tarımsal üretimde üreticilerimize destekleri sürdürdük. Bugün Muğlamız için 25 maddelik olağanüstü gündemle toplandık” dedi.