Meclis Canlı

Büyükşehir Marmaris’te Bilgilendirdi


15.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara  Marmaris İlçesi’nde devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların dördüncüsünü Marmaris İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Marmaris İlçesi mahalle muhtarları katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantılarının çok yararlı olduğunu söyleyen mahalle muhtarları, bu toplantılar sayesinde daire başkanlarıyla birebir görüşebildiklerini belirttiler. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muhtarlar Masası hizmetiyle istek ve taleplerini iletebildiklerini söyleyen muhtarlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Marmaris İlçesi’nden ise 144 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Marmaris İlçesi’nin 25 muhtarı olduğunu ve bunlardan 23’ünün Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle turizm beldesi olan Marmaris’te imar konusunda problemler yaşadıklarını, olumsuzluklara rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerine yaptığı yatırım ve hizmetler için teşekkür etti. Ali Acar; “Marmaris İlçesi turizmde Muğla’nın en önemli markalarından. Büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüşen 13 mahallemizde imar konusunda sıkıntılarımız var. İmar planları yasa nedeniyle merkezi yönetimle sıkıntılar yaratıyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte turizm beldemiz olan ilçemizi, coğrafyamızı, doğamızı elimizden geldiğince korumak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye’mize ilçemize yaptığı yatırımlar ve hizmetler için teşekkür ediyorum.” dedi.



“Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 2016 yılında 410 Milyon 218 bin liralık yatırım öngörüyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntılara, yeni kurulmuş bir belediye olmalarına rağmen kısa zamanda Muğla’da hizmet üretmeye başladıklarını, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’nin iki yılda Muğla’ya 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir yasası içinde bazı sıkıntıları barındıran, yerel yönetimlere danışılmadan hazırlanmış bir yasa, örneğin bu yasa ile köylerimiz mahalle oldu ve siz muhtarlarımızın tüzel kişiliği kaldırıldı. Yasanın çıkış amacı ülke nüfusunun yüzde 93 yerel yönetimler hizmet alanında yaşadığı için yerelleşmeye önem vermekti ama ne yazık ki çıkarılan yasadaki sıkıntılar nedeniyle merkezileşmeye giden bir anlayış var. İmarla ilgili yaşanan sıkıntılar il özel idare zamanında planlamalar yapılmadığı için ilçelerin sıkıntılarına köylerimizin sıkıntıları da eklendi. Ayrıca Büyükşehir’e verilen yetkilerin kısıtlı olması ve bazı kurumların imarla ilgili geniş yetkileri plan yapmamızı engelliyor. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’da bütün ilçelerimiz, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile birlikte hareket ederek 1/25.000 nazım imar planını meclisimizden oy birliği ile geçirdik. Muğla’nın geleceği için çalışıyoruz. Yerelleşmeye bu anlamda önem vermeli, merkezi yönetimin bazı hizmetleri örneğin, spor tesisleri yapımı, kütüphane, müzeler, ören yerleri gibi hizmetler ödenek ve bütçe verilerek yerel yönetimlere devredilmelidir. Muğla’da 30 Mart’tan sonra olmayan bir belediyeyi kurarak, Muğla’ya hizmet vermeye başladık. Kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi arasında kuruluşunu en doğru şekilde ve kısa sürede tamamlayarak hizmet vermeye başlayan belediyelerin başında geliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğla’ya 2014-2015 yılları arasında 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptık. Araç, gereç, malzeme, tesis yatırımlarımız ve hizmetlerimizle Marmaris ilçemize de 10 milyon 700 bin lira yatırım yaptık. 2016 Yılında Muğla ilimize Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 2016 yılında 410 Milyon 218 bin liralık yatırım öngörüyoruz. Marmaris ilçemize de 2016 yılında 18 milyon 507 bin lira yatırım yapacağız. Muğla’da büyük bir aileyiz, görev süremizin sonunda Muğla 5 yıl önceki Muğla’dan çok farklı ve daha yaşanır bir şehir olacak.” dedi.