Meclis Canlı

Büyükşehir, Liman ile Kısayalı’yı birleştiren köprü yeniliyor


02.01.2019

Marmaris Limanı ile Kısayalı’yı birleştiren köprünün eskimesi ve göçme tehlikesiyle karşı karşıya kalması nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni proje hayata geçirilerek daha modern bir hale getiriliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Temmuz 2016 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen Marmaris Liman’ı yenilenmeye devam ediyor. Marmaris Limanının kalite ve hizmet standartlarını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak, Liman ile Kısayalı’yı birleştiren tek köprünün kullanım ömrünü tamamlaması üzerine çalışma başlattı.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı köprünün eskimesi ve göçme tehlikesiyle karşı karşıya kalması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile Netsel Turizm Yatırımları A.Ş. arasında köprünün yenilenmesi için protokol imzalandı.

Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada köprünün yenileme çalışmasında son aşamaya gelindiği belirtilirken, yenilme çalışmasıyla birlikte daha önce köprüde tespit edilen eksikliklerinde giderildiği vurgulandı. Çalışmaların iki kurumun ortaklığında yapıldığı belirtilen açıklamada, şu sözlere yer verildi;

“Mevcut köprünün 15 derece olan eğiminin, yaya geçişlerinin daha kolay sağlanabilmesi aynı zamanda dere içerisindeki teknelerin giriş çıkışlarında da problem yaratmaması için yeni yapılan köprüyle 8 dereceye indirilmesi planlanmıştır. İmalatı tamamlanmak üzere olan yeni köprümüz, 35.20 metre uzunluğunda, 4,50 metre genişliğinde çelik konstrüksiyon olarak tasarlandı. Ayrıca yaya yolunun kaplaması ise betonarme polüretan malzeme ile imal edilerek köprü korkulukları paslanmaz çelik üzeri iroko ahşap küpeşteli olarak dizayn edildi. Köprünün daha modern bir görsel katması amacıyla aydınlatma çalışmaları yapılan köprümüzün, hava durumunun uygun hale gelmesiyle birlikte tamamlanmış olan betonarme döşemeye uzun ömürlü kaplama malzemesi uygulanacaktır. Köprümüz şuan yaya ulaşımına açıldı. Ancak protokol gereği 06.11.2018 tarihinde başlayan çalışmalarımız 15.01.2019 tarihine kadar tüm imalatların tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine tam olarak sunulacaktır.”