Meclis Canlı

Büyükşehir Kuruluşu MUTTAŞ 959 Bin Rakamına Ulaştı


18.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ, kurulduğu günden bugüne kadar iki havaalanına sahip Muğla’da 959 bin 156 yolcu taşıdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki görev, sorumluluk ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2014 Temmuz ayında başlattığı havaalanı taşımacılığında MUTTAŞ ile bugüne kadar 28 modern araçla Muğla’nın iki havaalanından 959 bin 156 yolcu taşıdı.

MUTTAŞ bayramda 22 bin 029 kişi taşıdı

Menteşe Otogar-Milas-Bodrum Havaalanı, Bodrum Otogar-Milas-Bodrum Havaalanı, Marmaris Otogar-Dalaman Havaalanı, Datça Otogar-Dalaman Havaalanı, Fethiye Otogar-Dalaman Havaalanı’na karşılıklı seferlerle hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ ayrıca 9 günlük bayram tatilinde 22 bin 029 yerli ve yabancı vatandaşa hizmet verdi.

MUTTAŞ 9 günlük bayram tatilinde Bodrum Otogar’dan Milas-Bodrum Havaalanına 11 bin 182, Marmaris Otogar’dan Dalaman Havaalanına 4985, Fethiye Otogar’dan Dalaman Havaalanına 4571, Menteşe Otogar’dan Milas-Bodrum Havaalanına 1000, Datça Otogar’dan Dalaman Havaalanına 291 yolcu taşıdı.

Muğla’da Vatandaşlarımıza En iyi Hizmeti Vermek İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İstanbul gibi iki havaalanına sahip, yaz aylarında artan nüfusu ile bir çekim merkezi olan Muğla’da yerli ve yabancı misafirlerine en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını, 2014 yılında MUTTAŞ ile başlattıkları havaalanı taşımacılığından vatandaşların memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’mız birbirinden değerli, farklı özellikleri ve güzellikleri ile 13 güzide ilçeye sahip. Bu ilçelerimizi ziyarete, tatile gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, ulaşımlarını sağlamak bizlerin görevi. Türkiye’de iki havaalanına sahip iki ilimiz var. Bunlardan biri İstanbul diğeri Muğla. Vatandaşlarımızdan gelen istek, talepler doğrultusunda 2014 yılında başlattığımız havaalanı taşımacılığından sonra uçakla seyahat eden yolcu sayısında da büyük bir artış var. Bu taleplere karşılık vermek için artan yolcu sayısına göre araç sayımızı arttırıyor, yeni güzergahlarda vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz.” dedi.