Meclis Canlı

Büyükşehir, Kurduğu Geri Dönüşüm Tesisi İle 7 Milyon 932 Bin TL Tasarruf Etti


13.06.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu mobil konkasör şantiyesiyle yaklaşık 259 bin ton inşaat atığının geri dönüşümünü sağlayarak 7 Milyon 932 Bin TL tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi geri dönüşümünü sağladığı malzemelerle 81 kilometre yol asfaltlama çalışması yaptı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi çevreci yatırımlarına, geri dönüşüm projelerine ve tasarruf ettiren uygulamalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kurduğu mobil konkasör şantiyesinde 2018 yılından bu yana yaklaşık 259 bin ton hafriyat toprağı ve inşaat atığını bertaraf ederken bu atıklardan 161 bin 923 bin metreküp malzeme üretti.

 

Üretilen Malzemeler İle 81Kilometre Yol Asfaltlama Çalışması Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesine kazandırdığı 2 konkasör ile birlikte il genelinde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan hafriyat malzemelerini, dolgu ve asfalt malzemesi haline getiriyor. Üretilen bu malzeme yine büyükşehir belediyesi tarafından İl genelinde yapımı süren yol çalışmalarında kullanılıyor. Büyükşehir ekipleri geri dönüşüm sayesinde ürettiği asfalt malzemeleri ile bu güne kadar 7 Milyon 932 Bin 522 TL tasarruf sağlarken üretilen malzemeler ile 81 km. yol çalışması yaptı.