Meclis Canlı

Büyükşehir, Kurban Bayramına Hazır


16.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını daha huzurlu daha rahat geçirebilmeleri için gerekli tüm önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından İşletme Onay Belgeli ve Güvenilir ve Hijyenik Gıda Üretildiği anlamına gelen ISO:22000 kalite belgeli Marmaris, Menteşe, Milas, Fethiye mezbahaları ile günlük düzenleme ve temizliği yapılan Dalaman, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum mezbahaları ve Datça’da yeni kurulan kurban kesim ünitesinde hizmet verecek. İl Kurban Kesim Komisyonunun kararı gereğince kurbanlık kesim ücretleri büyükbaş hayvan için 220 TL, küçükbaş hayvan için 55 TL, büyükbaş hayvan hisse oranında parçalama için artı ücret olarak 130 TL olarak belirlendi. Kurbanlık hayvan satış yerleri Menteşe İlçesinde Bayır Hayvan Pazarı ve Düğerek Hayvan Pazarı olarak belirlenirken diğer İlçelerde ise ilçenin hayvan pazarları açık tutulacak. Kurbanlık hayvan satış yerlerinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Hekimler hayvanların sağlık durumları ile ilgili gerekli kontrolleri düzenli bir şekilde yapacaklar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kurban amaçlı kesilen hayvanlar dahil olmak üzere kesilen tüm hayvanların gıda güvenliği, hijyeni ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen (Zoonoz) virütik, bakteriyel ve paraziter hastalıklar yönünden kontrol edilmeleri son derece önemli ve bu nedenle İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kurbanlık büyükbaş hayvan kesimlerinin sadece Belediyemiz mezbahalarında yapılmasına karar verdi. Kurbanlık olarak kesilecek hayvanlar arife günü itibariyle mezbahalarımızda kabul edilmeye başlanacak. Kurbanlık küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve büyükbaş hayvanlar için hayvan pasaportu ile başvuru yapıldığında geliş sırasına göre numara verilecek ve verilen bu numaraya göre kesim sırasına alınacak. Kurbanlık hayvan sahipleri sırası geldiğinde mezbahada bulunmadığı durumda kesim sırası sonraya kalacak. Mezbahalarımızda yapılan kurban kesimlerinde portör muayeneleri yapılmış ve sertifikası olan kesiciler görev yapacaklar. Kurban Bayramı süresince Daire Başkanlığımıza bağlı Veteriner Hekimler ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kurban satış yerleri, hayvan kesim noktaları ve mezbahalarda gerekli denetimleri yapacaklar.”