Meclis Canlı

“Büyükşehir Kültür Evleri’ne Bayramda Ziyaretçi Akını”


20.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Ağustos 2016 tarihinde açılışı yapılan Bozüyük Kültür Evi’nde bayram boyunca ziyaretçi akını yaşandı.



Kurban Bayramı tatili boyunca Yatağan’da yer alan Bozüyük Kültür Evi ve Cemil Toksöz Evi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kültür Evleri’ne gelen ziyaretçilerin çoğunluğunu çevre illerden gelenler oluştururken ülkenin bir çok ilinden ziyaretçi geldi. Günlük ortalama 350 kişinin ziyaret ettiği Bozüyük Kültür Evi’ni bayram süresince yaklaşık 3250 kişi ziyaret etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan konu hakkında yaptığı açıklamada ‘Öncelikle tüm halkımızın geçmiş Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Muğla’nın Kültür Turizmine katkı olarak kazandırdığımız bu değerlerden ve vatandaşlarımız tarafından bu değerlere gösterdiği yoğun ilgiden dolayı oldukça mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Gelen ziyaretçi istatistikleri yerli ve yabancı turistlerinde kültür turizmine ne kadar aç olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda Muğla’nın kültür turizmine yapacağımız yatırımlarımız devam edecektir’ ifadelerini kullandı.



Bozüyük Kültür Evi ve Cemil Toksöz Evi’ne gelen ziyaretçilere yöre halkından toplanan etnografik eserler tanıtılarak bilgiler verilirken ayrıca Muğla’yı tanıtan broşür ve harita dağıtıldı.