Meclis Canlı

Büyükşehir Köyceğiz’de İçme Suyu Miktarlarını Artırıyor


27.01.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü Köyceğiz Sultaniye Mahallesini besleyen su kaynaklarında yaptığı çalışma ile bölgeye verilen içme suyu miktarını arttırdı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde içme suyu miktarlarının arttırılması ve su gözlerinin bakım onarım çalışmasının yapılarak sağlıklı su verilmeye devam edilmesi konusunda yaptığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda çalışmaların sürdüren ekipler son olarak Köyceğiz Sultaniye Mahallesinin su kaynaklarında çalışma gerçekleştirdi.

 

Su Pompaları Devre Dışı Bırakılarak Elektrik Tasarrufu Sağlandı

Ekiplerin bölgede yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Sultaniye Mahallesine su sağlayan kaynakların olduğu bölgede yenileme çalışması yapıldı. Yapılan çalışma ile birlikte tıkanıklar ve kaçaklar önlenerek isale hatları yenilendi ve bölgeye önemli miktarda ek su sağlandı. Bunun yanı sıra içme suyu kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi için yeni bir projeyi hayata geçiren ekipler, içme suyu pompalarını devre dışı bırakarak bölgeye kendi cazibesiyle su verilmesini sağladı. Yapılan bu çalışma ile pompaların harcadığı elektrik gideri ortadan kaldırılarak tasarruf sağlanmış oldu.