Büyükşehir Köy Enstitülerini unutmadı

09.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Köy Enstitüleri’nin 79. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Bodrum ve Menteşe ilçelerimizde ‘Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü Konseri’ gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserlerde konuk olarak keman sanatçısı Can Özhan yer aldı.

Şef Münif Akalın yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından gerçekleştirilen konserde Nur Sami Koral, Beethoven ve Pablo de Sarasate’den eserler icra edildi.

İzleyiciler tarafından ilgiyle izlenen konser sonunda Orkestra Şefi Münif Akalın’a çiçeğini Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsünden mezun 90 yaşındaki emekli 40 yıllık Gezici Başöğretmen Aşır Ergin takdim etti.