Meclis Canlı

Büyükşehir Koronavirüs Mücadelesine Devam Ediyor


13.04.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde Koronavirüs ile mücadeleye devam ediyor. Vatandaşların toplu olduğu yerler dahil feribotlar, duraklar, limanlar, cadde ve sokaklar ile toplu taşıma araçları, taksiler, vezneler, kamu kurum ve kuruluş binalarında dezenfekte işlemleri devam etmekte.

Çin’de başlayıp Avrupa’ya saran ve Türkiye’de ölümlere neden olan Koronavirüs salgınına karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi ilk günden itibaren salgına karşı mücadelesini sürdürüyor. Muğla il genelinde alınan tedbirler arttırılarak devam ediyor.

Otobüsler Sefer Sonrası Dezenfekte Ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ekipleri vatandaşların toplu olduğu yerler dahil feribotlar, duraklar, limanlar, cadde ve sokaklar ile toplu taşıma araçları, taksiler, vezneler, kamu kurum ve kuruluş binalarında dezenfekte işlemleri devam etmekte. Periyotlar halinde aynı yerleri 2 veya 3 defa belli sürelerde dezenfekte çalışması yapılıyor. Toplu taşıma araçları her seferden sonra dezenfekte edilmekte. Otobüslere binen vatandaşlara maske dağıtılmakta.

221 Hasta Nakli Gerçekleştirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait hasta nakil ambulansları yapılan her hasta nakilinin ardından dezenfekte ediliyor. Büyükşehir Belediyesi hasta nakil ambulansları koronavirüs salgının göründüğü gönden bu güne 221 hasta nakli gerçekleştirdi.

Oturma bankları kaldırıldı

Koronavirüs önlemleri arasında Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere belediyeye ait oturma banklarının tamamı söküldü. Böylelikle sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşların sosyal mesafeyi koruması sağlandı.

Pazar Yerlerinde Maske Dağıtılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Perşembe pazarı ve Akyol pazarında alışverişe gelen vatandaşlara maske dağıtmaya devam ediyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar Pazar yerlerine alınmıyor.

Çiftçilere Destek Artırıldı

Muğla genelinde kurulduğu 2014 yılından beri tarıma büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi “Tarlanıza Geliyoruz” isimli projesi ile üreticilerin tohumdan hasada kadar yanında olmayı sürdürüyor. Çin’de başlayıp önce Avrupa’yı saran daha sonra Türkiye’de ölümlere sebep olan korona virüs salgını sonrasında alınan önlemler arttırılarak devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan korona virüs salgınıyla mücadele ederken diğer yandan zor durumda olan çiftçiye verdiği desteği artırdı.

Psikolojik Danışmanlık Hattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, vatandaşların psikolojilerini güçlü tutmak için "Psikolojik Danışmanlık Hattı" kuruldu. Psikolojik Danışmanlık Hattına ihtiyaç duyan vatandaşlar sabah saat 09.00 ile 19.00 saatleri arasında 0850 297 58 48 numarası üzerinden hizmet alabiliyor.

Sokak Hayvanları Yalnız Bırakılmadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs (COVID-19) salgını tehdidi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin kapatılması ve vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi COVID-19 virüsünün yaşattığı olumsuz durum nedeniyle ‘Siz evinizde kalın, can dostlarımız bize emanet!’ sloganıyla il genelinde sokak hayvanlarının ihtiyacına yönelik su ve mama ihtiyacını temin ediyor.