Meclis Canlı

Büyükşehir Konservatuarı Törenle Kapılarını Açtı


13.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2015 yılında kurulan bu yıl Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tiyatro, Türk Halk Dansları bölümlerinde 116 öğrenciye eğitim verecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuarı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı, geçen yıl iki bölümde 47 öğrenciye eğitim veren Büyükşehir Belediyesi konservatuarının bu yıl 4 bölümde 116 öğrenciye eğitim vereceğini söyledi ve amaçlarının kaliteli şeffaf eğitim anlayışı ile öğrencilerinin her yerde fark yaratacak bireyler olmasını sağlamak olduğunu belirtti. Vatandaşlardan gelen talepler ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün destekleri ile Büyükşehir Belediyesi konservatuarının genişleyeceğini söyleyen Ali Zağlı, konservatuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Muğla’da Kültürel Mirasımıza Eğitimle sahip Çıkıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, özel ve zengin bir coğrafya olduğunu, kendilerinin de bu tarihi birikimin mirasçıları olduğunu söyledi ve Büyükşehir konservatuarıyla sanatla, kültürle bir araya gelerek, kendilerini geliştirerek bu birikime sahip çıktıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir konservatuarımızla Muğlamızda sanatın farklı dallarında bir araya gelerek birlikte öğreniyor, kendimizi geliştiriyoruz. Geçmişten günümüze Muğla çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış özel bir coğrafya. Bu coğrafya üzerinde yaşayan bizler buradaki tarihi birikimin, kültürel zenginliğin mirasçılarıyız. Bu mirasa sahip çıkmak için kendimizi geliştirmeli, öğrenmeliyiz. Bu nedenle de eğitime ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak 4 bölümde konservatuarımızı kurduk. Bu ortak değerlerimiz, müziğimiz, tiyatromuz, danslarımız bizleri bir araya getirecek ve birleştirecek. Öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize şimdiden emekleri, çalışmaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

 Açılış konuşmalarından sonra katılımcılara konservatuar hocalarının hazırladığı müzik dinletisi, pandomim ve dans gösterileri sergilendi.