Büyükşehir, Konaklama Tesisi İşletmecileriyle Bir Araya Geldi

28.11.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından konaklama tesisi işletmecileriyle bir araya gelerek, 2016 yılında yaşanan problemleri görüşerek çözüm aradı.

16 Kasım’da Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Turistik Otelciler ve İşletme Birliği ile Dalyan’da yapılan toplantıya Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, Dalaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Tuncel Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürü Fahrettin Külahlı, DOKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Okutur ile otel işletmecileri katıldı.

17 Kasım’da ise Fethiye Otelciler Birliği Derneği ile yapılan toplantıya ise Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, FETOB Başkan Yardımcısı Bülent Uysal, FETOB Genel Sekreteri Zihni Bilgiç, FETOB Saymanı Mustafa Argın, FETOB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Biçer ve konaklama sektörü yetkilileri katıldı.

Yapılan toplantılarda bölge konaklama kapasitesi, her şey dahil sistemi, otellerin fiyat politikaları, otel olarak kiralanan evlerin sektöre verdiği zararlar, bölge ve otellerin tanıtımı, bölgelerde çalışan işçilerin sektörde olan tecrübesi, işbirliği içerisinde yapabileceğimiz çalışmalar için fikir alışverişi ve konaklama sektöründeki diğer görüş ve öneriler konuşuldu.

Önümüzdeki günlerde de diğer konaklama sektörü temsilcileriyle Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Marmaris Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) ile toplantılar yapılacağı belirtildi.