Büyükşehir, Kıyısal yolları Kırsal yollara bağlamaya devam ediyor

03.10.2018

Dünyanın en önemli turizm şehri olan Muğla’da kıyı yollar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 2300 kilometre asfaltlama çalışması ile kırsal yollarla birleştirildi.

Bugüne kadar 360 Milyon TL yatırım ile 2300 kilometre yol yaparak kıyısal ve kırsal Muğla’yı güvenli ve konforlu yollarla bir birine bağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hedeflediği 268 kilometre asfaltlama çalışmasın 254 kilometresini tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında vaat edilen 268 kilometre yolun asfaltlanması için çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. 2018 yılında 63 kilometre 1. kat sathi kaplama, 189 kilometre 2. kat sathi kaplama ve 2 kilometre de Bitümlü Sıcak Kaplama (BSK) yapıldığı ifade edilen yazılı açıklamada, “ Ekiplerimiz bu hafta Fethiye İlçesi Gökben-Bozyer Mahallelerinde 5 kilometre 1. kat sathi kaplama çalışmalarına devam ediyor. Burada yapılan çalışmanın ardından Seydikemer ilçesi Yakabağ Mahallesinde 1 buçuk kilometre uzunluğunda 1. kat asfalt döküm çalışması yapacaklar” denildi.