Meclis Canlı

Büyükşehir kış mevsimi öncesi çalışmalarını hızlandırdı


22.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimine girmeden yolların şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde yolların bakım onarım çalışmalarını sürdüren ekipler, bu hafta Ortaca ve Bodrum’un mahallelerinde 1. Kat sathi asfaltlama çalışması yapacak.

Kış mevsiminde vatandaşların daha güvenilir ve modern yollarda yolculuk yapmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk defa asfaltla buluşan ya da asfalt özelliğini kaybetmiş yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

2018 yılında görev, yetki ve sorumluluğundaki yollarda hedeflediği 268 kilometre yol asfaltlama çalışmasını tamamlayarak bugün itibariyle 277 kilometreye ulaşan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, güvenilir ve modern yollar inşa etmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, “Ekiplerimiz bugüne kadar görev, yetki ve sorumluluğumuzdaki yollarda 79 kilometre ilk kez asfaltlama (1. Kat sathi kaplama) 79 kilometre, 195 kilometre asfalt yenileme (2. Kat sathi kaplama) ve 3 kilometre BSK (Bitümlü Sıcak Kaplama) çalışması yaptı. Bu hafta çalışmalarımız Ortaca İlçesi Güzelyurt Mahallesinde 4,5 kilometre, Bodrum İlçemiz Kemer-Tepecik Mahallerinde ise 2 kilometre  olmak üzere toplamda 6,5 kilometre 1. Kat Sathi Kaplama çalışması yapacaklardır.” denildi.