Meclis Canlı

Büyükşehir Kırcağız’da Yaraları Sarıyor


15.11.2016



9 Kasım Çarşamba günü gecesi Milas ilçesi Kırcağız Mahallesinde meydana gelen hortum felaketi nedeniyle yaklaşık 300 dönüm zeytinlik alanda zarar meydana geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri 10 Kasım Perşembe günü zeytinliklerde inceleme yaptı.

Üreticilerin talebi üzerine zeytinliklerde inceleme yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri oluşabilecek zararları önlemek için çalışmalar başlattı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ekipleri zeytinde meydana gelebilecek hastalık ve zararlıları önlemek amacıyla ilaç ve yara macunu desteğinde bulundu.

Ayrıca hortum felaketi sonrasında zeytin ağaçlarında oluşan zararların en aza indirilmesi amacıyla Cuma günü budama tekniği, macun ve ilaç uygulaması konularında çiftçilere eğitimler verildi.

Kırcağız Mahallesi’nde yaşayan zeytin üreticileri Muğla  Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarından duydukları memnuniyeti dile getirirken “Yaşadığımız hortum felaketi sonrasında Muğla Büyükşehir Belediyesinden görevli arkadaşlarımız geldi. İlaç ve çeşitli yardımlarda bulundular. Böyle desteklere ihtiyacımız var. Dedemizden atamızdan kalan alanları korumalıyız. Bize yapılan desteklerde emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştular.  

Hortum felaketinden zarar gören üreticilerle konuşan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Şube Müdür Vekili Atilla Küçükala yaptığı açıklamada “Meydana gelen hortum felaketinden zarar gören üreticilerimizin yaralarını sarmak için hemen harekete geçtik. Hortum felaketinde can kaybının yaşanmamış olması sevindirici ancak canı gibi baktıkları zeytin ağaçları zarar görmüş. Zeytinde yaralanmalar sonrasında oluşabilecek zeytin dal kanserinin önlenmesi amacıyla bordo bulamacı ve macun desteğinde bulunduk. Ayrıca kırılan dallar nedeniyle zeytin ağaçlarının budama tekniği ile birlikte ilaç ve macun uygulaması örneğini de üreticilerimize gösterdik.  Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.