Meclis Canlı

Büyükşehir Kavaklıdere’de Muhtarlarla Buluştu


19.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Kavaklıdere İlçesi’nde devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların yedincisini Kavaklıdere İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Kavaklıdere İlçe Başkanı Mehmet Gülhan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Kavaklıdere İlçesi mahalle muhtarlarının tamamı katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kavaklıdere İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Kavaklıdere İlçesi’nden 63 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Kavaklıdere  İlçesi’nin 15 muhtarı olduğunu ve bunlardan 13’ünün Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Mahallerinde yerel yönetimlerle vatandaş arasında kılcal damar görevi gören muhtarların çok şanslı olduğunu Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibinin Kavaklıdere’ye gelerek yapılan ve yapılacak hizmetleri muhtarlara anlattıklarını söyledi. Mehmet Demir;  “Kavaklıdere ilçemizde yerel yönetimler olarak iki yıldır hizmet veriyoruz. Kavaklıdere Belediyesi olarak düğün salonu, parke döşemesi gibi hizmetlerimizi öncelikle kırsal mahallerimize götürdük. Büyükşehir Belediye’mizle uyum içinde çalışıyoruz,  yollar, su, arıtma, ulaşım gibi birçok hizmetimizi Kavaklıdere İlçe’mizde Büyükşehir Belediyemiz yerine  getiriyor. Daha yaşanır bir Kavaklıdere için Büyükşehir Belediyemizle ekip ruhu içerisinde birlikte çalışıyoruz. Kavaklıdere ilçemize gelerek bizleri bilgilendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr.Osman Gürün’e ve daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.



“Hedefimiz1Muğla1 Sloganı, Sevgi, Hoşgörü, Güleryüzle Hizmet Anlayışı İle Muğla İçin Birlikte Çalışıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel yönetimler olarak ilçe belediyeleri, mahalle muhtarları ile birlikte daha çağdaş, daha yaşanır bir Muğla için çalıştıklarını, görev sürelerinin sonunda söz verdikleri bütün hizmetleri yerine getirmenin mutluluğu ile vatandaşların karşısına çıkacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün;  “Muğla, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi oldu. 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümüne sahip Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıran birçok hizmeti yerine getirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz1Muğla1 sloganımız, sevgi hoşgörü, güleryüzle hizmet anlayışı ile ilçe belediyelerimiz, mahalle muhtarlarımızla birlikte bu geniş ve eşsiz coğrafyada hizmet veriyoruz. Büyükşehir yasasının aksaklıklarına, sıkıntılarına rağmen kısa sürede kuruluşumuzu tamamlayarak Muğla ili genelinde yerelden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık.  Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 2014-2015 yılında araç, gereç, malzeme, bina gibi eksiklikleri tamamlayarak Muğla’ya 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptık. 2016 yılında da bütün birimlerimizle 13 ilçemize 410 Milyon 218 bin liralık yatırım yapacağız. Kavaklıdere ilçemize 2016 yılında 7 milyon 447 bin lira yatırım öngörüyoruz. Tek amacımız vatandaşlarımıza hizmet etmek. 5 yıl içerisinde vatandaşlarımıza hizmet için verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru ve mutluluğu ile başımız dik olarak karşınıza çıkacağız.” dedi.