Meclis Canlı

Büyükşehir Karada, Denizde Vatandaşları Taşıyor


17.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında Bodrum-Datça karşılıklı feribot seferleri ile Haziran-Ekim ayları arasında 12 bin 492 araç, 70 bin yolcu taşıdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nün denetim ve kontrolünde bulunan, Bodrum Feribot İşl. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilen Bodrum-Datça arası karşılıklı Feribot seferleri ile turizm sezonunun en hareketli olduğu haziran ayından, ekim ayına kadar 828 seferle 70 bin yolcu, 12 bin 492 araç taşıdı. Ayrıca Muğla’nın turizmde en çok tercih edilen iki ilçesi arasındaki mesafeyi 1 saat 45 dakikaya indiren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmeti ile  65 yaş üstü  ve engelli  5 bin 233 vatandaş da bu hizmetten ücretsiz yararlandı.



Büyükşehir 828 Seferle 70 bin Yolcu, 12 bin Araç Taşıdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nün denetim ve kontrolünde bulunan, Bodrum Feribot İşl. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilen Bodrum-Datça Feribot seferleri ile karayolu ile 4 saatte gidilen mesafe 18.5 deniz mili uzunluğundaki feribot yolculuğu ile 1 saat 45 dakikada tamamlanıyor. Vatandaşlara 20 araç kapasiteli 3 feribotla denizden keyifli bir yolculuk sunan hizmetle turizm sezonunda yoğun olan karayolu taşımacılığı da rahatlatılmış oluyor.

Bodrum-Datça Feribot seferleri için 12 Haziran 2015 tarihli UKOME kararıyla belirlenen sefer saatleri, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine hava ve deniz şartlarına bağlı olarak yeniden düzenlendi ve Haziran- Ekim ayı arasında 3 feribot 828 sefer yaparak vatandaşlara hizmet verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşlardan büyük ilgi ve talep gören Bodrum-Datça feribot seferleri hizmetinin 2016 yılı planlamasına bugünden başlandığını ve hizmet kalitesinin artarak devam edeceğini belirttiler.