Meclis Canlı

Büyükşehir kaçak hafriyatı GPS ile engelliyor


22.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması, hafriyatların değerlendirilmesi ve bertarafı ile ilgili çalışmalarını yenilikçi teknolojilerle sürdürüyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından kaçak hafriyat dökümünün önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen “Hafriyat Yönetim ve Takip Sistemi” yazılım uygulaması kapsamında hafriyat dökümü yapan araçlar 7 gün 24 saat Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından takip ediliyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak yetki ve sorumluluk alanlarımız dahilinde kaçak hafriyat dökümünü engellemek için çalışmalar yapıyoruz.  22.03.2016 tarih ve 2016/3-60 Sayılı UKOME Kararı ile Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıkları taşıyan tüm araçların Uydu Takip Sistemi (GPS) montajı yaptırması zorunlu hale gelmiştir. “Hafriyat Yönetim ve Takip Sistemi” yazılımı ile birlikte ilçe belediyelerimiz ile entegre bir şekilde çalışarak il genelinde çevre için büyük bir sorun teşkil eden kaçak hafriyat dökümünün önüne geçiyoruz. Böylelikle Muğla ilimizde hafriyat atıklarından kaynaklı çevre kirliliğini önlüyor ve dere-akarsu yataklarının sürdürülebilir şekilde temiz kalmasını sağlıyoruz. ‘Çevre Dostu Muğla’ için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.



Muğla’da 2015 yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 233 araca taşıma izin belgesi verilmiş ve 54 adet araca GPS ( Uydu Takip Cihazı) montajı yapıldı.