Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesinin erken tespiti faciayı önledi


18.05.2022


Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Milas, Yaşyer Mahallesinde özel bir firmaya ait hayvan çiftliğinde çıkan yangını 16 saatlik müdahalenin ardından söndürdü. İtfaiye ekiplerin yanan saman balyalarının etrafını kısa sürede çevirerek yangına yakın noktadaki oksijen tankları, küçük ve büyükbaş hayvanlar ile diğer bölümleri yangından kurtarıldı.

 

Muğla’nın Milas İlçesi’nde Yaşyer Mahallesi’nde bulunan özel bir firmaya ait hayvancılık tesisinde akşamüstü saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 112 Acil Çağrı Merkezinden gelen ihbarın ardından bölgeye 1 grup amiri, 2 itfaiye çavuşu, 11 müdahale personeli ve 6 adet yangın söndürme arazözü sevk edildi. Yaklaşık 500 ton saman balyasının bulunduğu alanda başlayan yangının çevresinde bulunan büyükbaş ve yavru buzağıların bulunduğu alan, sıvı oksijen tankları ve yavru balık üretim alanlarına sıçramaması için yanan alanın çevresinde 6 yangın söndürme aracı ile çalışma başlattı.

Söndürme çalışmaları sırasında yaklaşık 500 ton saman balyasının olduğu alanda başlayan yangında 400 ton balya, iş makinaları aracılığı ile yangın noktasından uzaklaştırıldı.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 16 saatlik çalışmasının ardından yangın söndürüldü.