Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi’ne Hızlı ve Etkin Araçlar


03.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı araç filosunu 9 adet yangına ilk müdahale aracı alarak kuvvetlendirdi.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bünyesine kattığı 9 adet yangına ilk müdahale aracı 300 litre su,  60 litre köpük kapasiteli ve 40 metrelik tek parça, uzun, hafif basınca dayanıklı hortuma sahip. Yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale için tasarlanan bu araçlar 9 ilçe İtfaiye grup amirliğine dağıtılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Muğla ili genelinde insanlarımızın en sıkıntılı anlarında, imdat dendiğinde yanlarında olabilmek için hizmetlerini sürdürdüklerini, itfaiye teşkilatının modern araç gereçlerle donatılarak 24 saat görevde olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Muğla gibi geniş bir coğrafyaya ve yüzde 68 orman varlığına sahip ilde yangın konusunda hassas olduklarını, yeni alınan yangına ilk müdahale araçlarıyla yangınlarla daha hızlı ve etkin mücadele edeceklerini söyledi. Başkan Gürün; “ Muğla ili genelinde kullanılacak bu modern araçlarla yangınlara büyük araçlarımızdan daha kısa sürede ve etkin müdahale edebileceğiz. Yaklaşan yaz ayı ve Muğla’nın yangına karşı hassas bir coğrafya olması sebebiyle şimdiden tedbirlerimizi alıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğu andan itibaren İtfaiye Teşkilatımız çok kısa sürede bütün ilçelerde 38 noktada birimlerini kurmuş ve üzerine düşen vazifeleri başarıyla yapmıştır. Acil servis gibi 24 saat tetikte ve hazır bekleyen İtfaiye teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Muğla’da yaşayan insanları ve ormanlarımızı korumak ve kollamak görevimiz. Yeni alınan araçlarımız bütün Muğla’ya hayırlı olsun.” dedi.