Büyükşehir İtfaiyesi’nden Yangın Eğitimi

11.05.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelinde kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda düzenlediği eğitim ve yangın tatbikatlarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Menteşe Grup Amirliği ekipleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline yönelik eğitim ve yangın tatbikatı düzenledi. Düzenlenen eğitimde personellere, yangına ilk müdahale, temel yangın söndürme konularında uygulamalı olarak bilgiler verildi. Yangın eğitimi ve tatbikatına 21 personel katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu tür eğitimlerle yangın ve afetlerde harekât tarzını öğreterek oluşacak can ve mal kaybını asgari düzeyde tutulmasını amaçlıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda tüm ilçelerimizde yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenliyoruz. Yangına bilinçli bir şekilde müdahale edilmesi ve kontrol altına alınması açısından bu eğitimler oldukça faydalı geçiyor.”