Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesinden Vatandaşlara Yangın Eğitimi


07.12.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan istasyonlara uzak olan kırsal mahaller başta olmak üzere tüm mahallelerde temel yangın eğitimi veriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 111 adet yangın tankeri bulunan mahalleler başta olmak üzere tüm mahallelerde vatandaşlara temel yangın eğitimleri veriliyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitimlerde vatandaşlara itfaiyenin görev ve yetkileri, afet anında yapılması gerekenler, alınması gereken tedbirler ve yangın anında müdahale ve temel yangın söndürme teknikleri hakkında uygulamalı olarak bilgiler veriyor. Bu güne kadar 168 mahallede 4104 vatandaşa eğitim veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitimlerine diğer mahallelerde devam ediyor.

Eğitimlere katılan vatandaşlar ve muhtarlar yapılan bilgilendirmelerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken “yapılan eğitimler bizler için çok faydalı. Yaşanabilecek herhangi bir olayda bilinçli bir şekilde müdahale ederek itfaiye ekipleri gelene kadar oluşabilecek zararı en aza indirebiliriz. Eğitimlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Konu hakkında değerlendirme yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl “Bu güne kadar 168 mahallede eğitim verdik. Verdiğimiz eğitimlere vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden dolayı memnunuz. Yaptığımız eğitimlerle amacımız yangın konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak. Bu sayede vatandaşlarımıza yangın ve afetlerde harekât tarzını öğreterek oluşacak can ve mal kaybını asgari düzeye indirmek. Bu kapsamda eğitimlere devam edeceğiz. Yapacağımız eğitimlere vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.