Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesinden Uygulamalı Eğitim


20.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İlçelerdeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirdiği eğitim ve yangın tatbikatlarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralinde görev yapan özel itfaiye personeline yönelik eğitim ve yangın tatbikatı düzenledi. Düzenlenen eğitimde özel itfaiye personellerine, yangın nedenleri ve etkenleri, temel ilk yardım, yangın söndürme malzemeleri ve uygulamaları, yangın ve yangın sınıflandırması, yangına ilk müdahale ve yangın söndürme konularında uygulamalı olarak bilgiler verildi. Eğitime ve Yangın tatbikatına Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralinde görev yapan 8 özel itfaiye personeli katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Düzenlediğimiz bu tarz eğitimlerle olası yangınlarla karşı kurum ve kuruluşlarda görev yapan personellerin bilinçlendirilmesi ve yangına erken müdahale edilmesinin sağlanmasını amaçlıyoruz. Daire Başkanlığımıza gelen talepler doğrultusunda eğitim ve yangın tatbikatları düzenlemeye devam edeceğiz.”