Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesinden Marmaris yangınına anında müdahale


30.07.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Cuma günü saat 15:41’de çıktığı belirlenen orman yangınına 15:46’da hızlı ve etkin bir şekilde müdahale ederek yangının kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı. Büyükşehir Belediyesi, envantere yeni katılan modern itfaiye araçları ve tam teçhizatlı itfaiye ekipleri ile uygulama otelinin tamamen yanmasını engelledi.

Geçtiğimiz yıl yine aynı gün başlayan orman yangınlarının yıldönümünde Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesinde tekrar yangın meydana geldi. Elektrik tellerinden çıktığı açıklanan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etti. 29 Temmuz Cuma günü saat 15:41’de ilk ihbarın yapıldığı orman yangınına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 15:46’da müdahale ederek yangının kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı.

Büyükşehir ekipleri envanterine kattığı modern itfaiye araçlarıyla yangına etkin müdahalede bulundu

İçmeler Mahallesi 228. sokak üstünde başlayan yangın hızla büyüyerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yüksekokulu Uygulama Oteline sıçradı. Saat 16:00 itibariyle hava araçlarının müdahaleye başladığı yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Yangının ilk çıkış anından itibaren alevlerin yerleşim alanlarına zarar vermemesi ve kontrol altına alınması için büyük çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 57 personel, 13 itfaiye aracı çeşitli 14 iş makinesi ve araçla müdahalede bulundu. Büyükşehir itfaiyesinin envanterine kattığı modern ve son teknoloji itfaiye araçları, tam donanımlı ve eğitimli itfaiye personeli, özellikle uygulama otelinin yanmaması için büyük çaba sarf ederek otel yangının büyümeden söndürülmesinde önemli görev üstlendi. Ekipler ayrıca yangının çıkış noktası olduğu belirtilen trafo bölgesinde de müdahalede bulundu.  Orman Genel Müdürlüğü, AFAD ve çeşitli kurumlarla iş birliği içinde yürütülen çalışmalar ile İçmeler yangını daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.