Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Gerçeği Aratmayan Tatbikat


01.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 24 Eylül-1 Kasım İtfaiye Haftası ve İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 301.yılı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün de katıldığı bir tatbikat düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası ve İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 301.yılı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanda gerçeği aratmayan bir tatbikat düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, itfaiyenin sadece yangınlarda değil, doğal afetler, yangın, sel, deprem, arama-kurtarma gibi olaylarda da etkin görev aldığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın 506 personel, 143 araç ile Muğla gibi geniş bir coğrafyada 40 noktada 7/24 vatandaşların güvenliği ve huzuru için görevinin başında olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın düzenlediği tatbikata katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’de, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra itfaiye hizmetlerinin tel elde Büyükşehirde toplanmasının olaylara daha hızlı, daha çabuk müdahale edilmesini sağladığını söyledi. Yangınların, doğal afetlerin yaşamın bir gerçeği olduğunu söyleyen Bahattin Gümüş, en son Bodrum’da yaşanan sel felaketini hatırlatarak Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hızlı ve başarılı müdahalesi sayesinde can kaybı olmadan atlatıldığını söyledi ve ekiplere teşekkür etti.

“Sizin verdiğiniz güvenle vatandaşlarımız kendilerini daha huzurlu hissediyor.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından önce itfaiye teşkilatı ile ilgili çalışmaları başlattıklarını ve Büyükşehir Belediyesi olduktan kısa bir süre sonra Muğla gibi geniş bir coğrafyada 40 ayrı noktada etkin görev yapabilecek durumda teşkilatlanmalarını sağladıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “İtfaiye Teşkilatı vatandaşların huzuru, güvenliği için çok önemli bir görevi mesai saati gözetmeden yerine getiriyor. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra İtfaiye Teşkilatı’mızın eksiklerini tespit ederek, yeni, modern araç gereçlerle itfaiye teşkilatımızı güçlendirdik ve olaylara daha etkin, daha çabuk müdahale etmelerini sağladık. Türkiye’de metrekareye 100 kg yağış düştüğünde yaşanan sel felaketinin bir örneği Bodrum ilçemizde metrekareye 231 kg yağışın düşmesiyle yaşandı. Yaşanan sel felaketine Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri, Ulaşım, MUSKİ ekiplerimizle anında müdahale ettik. Şu anda Bodrum’da önemli, kalıcı, aksayan bir sistemimiz kalmadı. Sokaklarımız temizlendi, derelerde de çalışmalar devam ediyor. Müdahaleyi etkin bir biçimde yaparak Bodrum’u bayramda yaşanabilir hale getirdik. Büyük bir sınavdan başarıyla geçtik. Başta İtfaiye Daire Başkanlığımız olmak üzere Bodrum’da görev alan bütün daire başkanlıklarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum. Muğla gibi geniş bir coğrafyada vatandaşlarımıza daha hızlı, daha etkin hizmet verebilmek için modern araç, gereçlerle, eğitimlerle kendimizi geliştireceğiz ve gene eğitimlerle yangın, deprem, sel felaketinde vatandaşlarımızın yapması gerekenleri, alınması gereken tedbirleri onlara anlatacağız. Sizin verdiğiniz güvenle vatandaşlarımız kendilerini daha huzurlu ve güvende hissediyor. Bütün İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiye Haftası’nı kutluyorum.” dedi.