Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyor


20.04.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçelerdeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirdiği yangın eğitimi ve tatbikatlarına devam ediyor.

İtfaiye ekipleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden gelen talep üzerine Milas, Menteşe, Fethiye, Marmaris, Bodrum müze personellerine yönelik yangın eğitim ve tatbikat düzenledi. Düzenlenen eğitimde müze personellerine, temel yangın bilgisi, kaçış planı ve yangın söndürme konularında uygulamalı olarak eğitim verildi. Yangın eğitimi ve tatbikatına il genelinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde çalışan 87 personel katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;“Yapılan bu eğitimlerle kamu kuruluşlarında hedeflediğimiz, itfaiye personelimiz olay yerine intikal edene kadar ilk müdahaleyi yapabilme yeteneğini sağlamaktır. Amacımız herhangi bir yangın durumunda olacak olan can ve mal kaybını en aza indirmektir. Bu tür taleplerin diğer kamu kurum ve kuruluşlardan gelmesi halinde, personellere yerinde uygulamalı eğitim vermeye devam edeceğiz. ”