Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Kışa Hazırlanıyor


25.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla kış hazırlıklarını hızlandırdı. Ayrıca ekipler, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

 

İtfaiye ekipleri, su baskınlarında suyun tahliye edilmesi için kullanılan motopomp ve dalgıç pompalarının kontrollerini gerçekleştirdi. Ayrıca itfaiye ekipleri kışın karşılaşılabilecek olaylara müdahale konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.

Kış mevsimi başlamadan soba ve doğalgaz bacalarının temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından önem taşıdığını belirten İtfaiye ekipleri, temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep olduğunu, tahliye edilemeyen karbon monoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmasının ise yangınlara neden olduğu aktarıldı. İtfaiye yetkilileri, bacaların temizlemesi ile riskin azaltılabileceği hususuna dikkat çekerek, çıkan baca yangınlarda maddi zararların ve muhtemel can kayıplarının önüne geçmek için baca temizliğinin şart olduğunu dile getirdi.