Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Fethiye’de Otelcileri Bilgilendirdi


16.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Akom ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğine istinaden verilen yangın raporu konusunda vatandaşları bilgilendirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Fethiye Otelciler Birliğinin talebi üzerine Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Akom ve Önleme Şube Müdürü Mahmut Kaya tarafından yangın önlemenin yasal mevzuatları görev, yetki ve sorumlulukları yönünden işletme sahiplerinin veya yetkililerin çıkabilecek yangınlar sonucu karşılaşabilecekleri yaptırım ve sorumluluklar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yerli ve yabancı konuklarımızın güvenliğini sağlamak noktasında konaklama tesislerimizin yangın önlemleri büyük önem taşıyor. Yapılan toplantı,  katılımcıların edindikleri bilgiler ile doğru bildikleri yanlışları yanlış bildikleri doğruları öğrenmelerine katkı sağladı. Tüm işletme sahipleri ile  işbirliği içerisinde konaklama tesislerimizi daha güvenli hale getirebileceğimiz konusunda fikir birliğinin oluştuğu çok yararlı bir toplantı oldu.”