Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Daha da Güçlendi


30.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yangın, doğal afet gibi olaylara daha etkin ve hızlı müdahale etmesi için 10 adet itfaiye aracını Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na kazandırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ili genelinde 40 istasyonla vatandaşlara yangın, sel, deprem gibi doğal afet ve olaylarda hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı modern ekipman ve araçlarla takviye etmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na 6 adet 3 tonluk su ve 150 litre köpük kapasiteli dar alan İtfaiye arazözü, 2 adet 2 ton su kapasiteli, 150 litre köpük kapasiteli 28 metre merdivenli İtfaiye arazözü ve 2 adet söndürme ekipmanlı motosikleti alarak İtfaiye ekiplerini takviye etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Muğla ili genelinde 40 istasyon, 139 araç, 505 personelle 7/24 vatandaşların huzurlu ve kendilerini güvende hissetmeleri için çalıştıklarını, yeni alınan araçlarla Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın daha da güçlendiğini söyledi. Yeni alınan araçları maliyetinin 1 milyon 696 bin 196 Türk lirası olduğunu söyleyen Raşit Çöl, her aracın farklı özellikleri olduğunu ve birçok farklı olaya anında ve etkin müdahale edebileceklerini belirtti.


İtfaiye’nin Daha Etkin Olması için Yatırımlarımız Devam Edecek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla gibi geniş bir coğrafyada 40 ayrı istasyonla vatandaşların güvenliği için hizmet veren İtfaiye Teşkilatı’nın eksik ve tamamlanmasında yarar olan araçlarını tamamlamaya devam edeceklerini, İtfaiye teşkilatı için yapılan yatırımlarda tasarruf yapmadıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’mız bünyesinde kullanılmak üzere 10 araç daha aldık. Bu araçlar farklı özellikleriyle 40 ayrı istasyonla Muğla gibi geniş bir coğrafyada hizmet veren ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın güvenliği için kullanılacak. İtfaiyemiz yangın veya doğal afet konusunda ihbarı aldığı andan itibaren en kısa sürede olay yerine ulaşması gerekiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi araç kapasitesi ve etkin mücadele açısından oldukça yüksek standartlara sahip. Yangın, doğal afet gibi olayların hiçbir zaman yaşanmamasını istesek de İtfaiyemiz her an olabilecek doğal afet ve yangınlara müdahale etme becerisine, araç, gereç, ekipmana sahip olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için kullanılacak Yeni araçlarımız Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.