Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Amirler Toplantısı Düzenlendi


21.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği Amirler toplantısı Menteşe Grup Amirliğinde düzenlendi.



İtfaiye Dairesi Başkanlığı Menteşe Grup Amirliğinde düzenlenen Amirler toplantısında, yaz sezonunun yaklaşması ile olası yangınlara karşı alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile koordinasyonlu bir şekilde coğrafi bilgi sistemlerinde il genelinde bulunan yer altı ve yer üstü hidratlarının konumlandırılması konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, yangına müdahale süresini kısaltacak yangın musluklarının (hidrantların) konumlarının tespit edilebileceği, hidrantların envanterini tutacak, personelin bilgisayar, tablet ve ya akıllı telefonlarından herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan erişebileceği, coğrafi bilgi sistemi hakkında İtfaiye personeli bilgilendirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Aylık düzenlediğimiz Amirler toplantısında yapılan çalışmaları değerlendiriyor ve vatandaşlarımıza daha iyi ve etkin bir şekilde hizmet vermek için görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ayrıca Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ile koordinasyonlu bir şekilde coğrafi bilgi sistemleri hakkında personelimize bilgilendirme toplantısı düzenledik. Yer altı ve yer üstü hidratlarının konumlandırılması, eksik noktaların belirlenmesi ve arızaları hızlı bir şekilde giderilmesi konusunda bu sistemin oldukça yararlı olduğuna inanıyorum. Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımız devam edecek.”