Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Afeti Önledi


30.11.2016


İl genelinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri oluşabilecek zararları en aza indirmek için özverili bir çalışma yürüttü.

29 Kasım Salı günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre metrekareye düşen yağış miktarları Bodrum’da 32, Dalaman’da 43, Fethiye’de 28, Datça’da 39, Marmaris’te18, Milas’ta 65, Yatağan’da 61, Köyceğiz’de 77, Ula’da 59, Ortaca’da 51, Kavaklıdere’de 60, Menteşe’de ise 46 (kg/m2) olduğu öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezine gelen ihbarlar üzerine İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ilçe genelinden gelen 25 vakayı kontrol etti. Yapılan incelemeler sonrasında su baskını olan bir ev ve bir işyerinde motopomp ile su tahliyesi yapıldı. İtfaiye ekipleri ayrıca su içerisinde mahsur kalan bir minibüsü de yaptığı çalışmayla kurtardı. Milas ve çevresinde olumsuz etkileri olan yağışta, karayolu üzerinde yaşanan gider tıkanıkları yaşanabilecek tehlikeleri önlemek için itfaiye ve MUSKİ ekiplerinin ortaklaşa çalışmaları ile giderildi.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlimiz en fazla yağış alan bölgelerin başında gelmektedir. Kış aylarında bu tür durumlara karşı gerekli tedbirlerimizi önceden almıştık. Geçen yıllarda yaşanan sel felaketleri ile yaşanan olumsuzluklarda alınan tedbirler etkin müdahale konusunda bize kolaylık sağladı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.” İfadelerine yer verdi.