Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi 503 Personeliyle 7/24 Göreve Hazır


13.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra kısa süre içerisinde teşkilatlanması ve yapılanmasını tamamlayarak vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yerel seçimlerden sonra Büyükşehir olan Muğla İlinde 13 Grup Amirliği, 27 İstasyon olmak üzere toplam 40 noktadan 503 personel ve 143 araçla vatandaşların 7/24 güvende olmaları için hizmet veriyor. İtfaiye ekipleri, yerel seçimlerden bugüne kadar Muğla İli genelinde toplam 4 bin 13 itfai olaya müdahale ederken 25 bin 350 vatandaşa da yangın konularında eğitim ve tatbikatlar düzenledi. Ekipler, ayrıca 2 bin 15 kamu ve özel kuruluşa yangın önlemlerini aldırarak uygunluk raporu düzenledi ve 410 kurum ve apartmanda baca kontrolü yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, Muğla İlinin geniş ve çetin bir coğrafyaya sahip olduğunu ve vatandaşların 7/24 güvende olmaları için İtfaiye teşkilatı olarak 40 noktadan hizmet verdiklerini belirtti. Raşit Çöl; “ İtfaiye teşkilatımız vatandaşlarımızın güvende olmaları için 7/24 göreve hazır. Bütün ilçe grup amirliklerimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak olaylara en kısa zamanda müdahale etmek için çalışıyoruz. 13 Grup Amirliği ve 27 istasyon ile toplam 40 noktadan 503 personel ve 143 aracımızla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. İtfaiye teşkilatı olarak sadece insanların değil doğadaki diğer canlıların da hayatlarını kurtarmak için özverili bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı ve özellikle de öğrencileri yangın konusunda bilinçlendirmek için yangın ve doğal afetler ile ilgili eğitim ve tatbikatlar düzenliyoruz .Düzenli aralıklarla verdiğimiz hizmet içi eğitim programları ile personelimizde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramında da nöbetçi grup amirliklerimiz ile İtfaiye teşkilatı olarak vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.” dedi.