Meclis Canlı

Büyükşehir, İşçiye %63.07 Oranında Zam Yaptı


28.01.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında 3501 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre Büyükşehir Belediyesinde en düşük işçi maaşına %63.07 oranında zam yapıldı. Böylelikle en düşük işçi maaşı 5.128 TL olarak belirlendi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen törende iş sözleşmesine imzaları Başkan Dr. Osman Gürün ve sendika başkanı Uzay Kocabaş attı.

 

3501 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre en düşük işçi maaşına %63.07 oranında zam yapılarak 5.128 TL olarak belirlendi. Ortalama zam oranı ise %53.26 oldu. 3 yılı kapsayan sözleşme kapsamında 2023 yılında yevmiyelere TÜFE oranında zam +48 ikramiye, 2024 yılında ise TÜFE +60 ikramiye olarak belirlendi.

 


Törende konuşan sendika başkanı Uzay Kocabaş, toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kocabaş, “Tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun, emeği geçen Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve bürokratlarına teşekkür ederim” dedi.

 


Başkan Gürün, Yapabileceğimiz En Yüksek Zam Oranını Yapmaya Çalıştık

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir belediyesinin bir aile olduğunu ve ailenin en önemli fertlerinin emekçiler olduğunu söyledi. Başkan Gürün, bütçeye oranla verilebilecek en yüksek zammı vermeye çalıştıklarını ve çalışanları enflasyona ezdirmemek için gayret sarf ettiklerini söyledi. Başkan Gürün, “Bizim amacımız çalışanımızı mutsuz etmemek ve koşullar içerisinde en iyi rakamı vermektir. Biz bir kurumuz ve asıl görevimiz vatandaşa hizmet ederek refahını arttırmaktır. Yaşanan enflasyonla, ekonomik politikaların ülkeyi sıkıntıya sokması nedeniyle olağanüstü bir gelir azalması yaşandı. Bizde gerçek enflasyonu inceleyerek çalışanlarımızın bu enflasyon karşısında ezilmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Samimiyetle söylüyorum verebileceğimizin en üst noktasını verdik. Türkiye’nin bu şartlarında önemli bir katkı yaptığımızı düşünüyorum. Tüm bu oranları belirlerken yaptıkları işin durumuna göre, çalışanlar arasındaki dengesizliği de gidermeye çalıştık. Bizim asıl patronumuz Muğla halkı. O nedenle hizmetlerimizde en ufak bir aksamanın olmaması gerekiyor. Bu bağlamda çalışanlarımızın bu güne kadar verdiği emekler nedeniyle çok teşekkür eder, sözleşmenin herkese hayırlı olmasını dilerim” dedi.