Büyükşehir, İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayına Katıldı

04.12.2015

“Büyükşehir Belediyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarında Yaşanan Sorunlara İlişkin Çözüm Önerileri Çalıştayına” katıldı.

27-29 Kasım 2015 tarihlerinde Denizli’de düzenlenen “Büyükşehir Belediyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarında Yaşanan Sorunlara İlişkin Çözüm Önerileri Çalıştayı” 9 oturumda gerçekleştirildi. Çalıştaya Türkiye'deki Büyükşehir Belediyelerinin temsilcileri, Türkiye Belediyeler Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri katıldı. Büyükşehir Belediyelerinin, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaşadığı sorunların değerlendirilip, çözüm üretmek amacıyla düzenlenen çalıştay kapsamında 4857 Sayılı İş Kanunu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yönetmelikler, taşeronlarda iş sağlığı ve güvenliği sorunları ele alındı. Ayrıca Büyükşehir Belediyeleri ile Su ve Kanalizasyon İdarelerinde yaşanılan tecrübeler paylaşılarak, sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü.