Meclis Canlı

Büyükşehir, İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor


05.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı projesi için Güney Ege Kalkınma Ajansına(GEKA) ile protokol imzaladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansına(GEKA) 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında başvurduğu “Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı” projesi için 58 bin  TL hibe almaya hak kazandı ve GEKA ile protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, Muğla ilinin su ayak izi projesi ile olası su sorunlarına çözümler getirilmesi ve gelecekte su kaynaklarının planlamasını hedeflediklerini söyledi. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’da Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı projesinin örnek bir proje olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birçok projede işbirliği içinde birlikte çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de İlk Defa Yapılacak Proje ile Suyumuza Sahip çıkıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, su konusunun dünya, Türkiye ve Muğla özelinde bu yüzyılın en önemli sorunu olduğunu, suyun korunması, geleceğinin planlanması için hazırlanan Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı projesinin Türkiye’de ilk defa Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “GEKA ile imzaladığımız Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı projesi, Muğlamızda su ile ilgili tespitlerin yapılması, su alanlarının ve havzalarının korunması ile ilgili yapılması gerekenler, kaynaklarımızın durumu nedir ve gelecekte bu kaynakların Muğlamıza yeterli olması için alınacak tedbirler, kayıp, kaçak suyun önlenmesi, su tüketiminin azaltılması ve su master planın hazırlanması için önemli bir ayak olacak. Bu proje Türkiye’de kamu, kuruluş ve kurumları arasında ilk defa yapılıyor, bugün GEKA ile birlikte bir ilke imza atıyoruz. Bu proje ile yapılacak çalışmalar ve çıkan sonuçlar diğer kurum ve belediyelere örnek olacak çünkü su konusu dünyada, ülkemizde ve Muğla özelinde bu yüzyılın en büyük sorunu olarak görülüyor ve buna hazırlıklı olmalıyız. GEKA’ya ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.