Meclis Canlı

Büyükşehir İlan ve Reklam Tabelaları Tespit Çalışmalarını Sürdürüyor


07.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince yetki ve sorumluluk sahasına giren alanlarda ilan ve reklam tabela tespiti ve ölçümleri için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü ekipleri sorumluluk alanlarında olan karayollarında ilan, reklam vergilerini tespitine yönelik çalışmalarını tamamladı. Ekipler Muğla genelinde ana cadde, bulvar ve meydanlarla, bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ışıklı-ışıksız tabela, kaldırımlardaki totemlerin ilan-reklam vergilerinin tespitini yapmak amacıyla da çalışmalarını devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü ekipleri Fethiye ve Seydikemer haricinde diğer ilçelerdeki çalışmalarda sona geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkan V. Fatoş Arslan, 6360 sayılı yasa ile Muğla’nın büyükşehir olmasına müteakip karayolları üzerinde bulunan ilan ve reklamların tespitinin yapıldığını, 10.03.2015 tarih ve 64 sayılı Büyükşehir Belediye meclisinin kararı ile Muğla ilinde yetki ve sorumluluk alanlarına giren yerlerde ilan ve reklamların tespit işlemlerinde sona gelindiğini, bu alanlardaki kurum, kuruluş ve vatandaşlardan ilan ve reklam yayınlamakla ilgili gelen talepleri titizlikle değerlendirilerek  beyanlarının alınmakta olduğunu söyledi.