Meclis Canlı

Büyükşehir İdari Hizmet Ek Binası’nın Temelini Attı


09.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi İdari ek hizmet binasının temelini attı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ili genelinde yatırımlarını, projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İdari Ek Hizmet binasının temeli Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi’ndeki Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 nolu hizmet alanı içerisinde atıldı.

5314 metrekare alan içerisine yapılan ve 186 personeli istihdam edecek Ek Hizmet Binası temel atma törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Ula Belediye Başkanı Ümit Kararslan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduğu günden bugüne 4065 kilometre yolu olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki 2066 kilometre bakım ve onarım çalışmasını tamamladıklarını, 2016 yılında da il genelinde yaklaşık 1000 km yolun birinci kat asfalt, ikinci kat asfalt, sıcak asfalt, parke kaplama çalışmalarını yaparak vatandaşların daha konforlu yollarda ulaşımını sağlayacaklarını söyledi ve Muğla genelinde birçok yeni hizmetin temellerini birlikte atacaklarını müjdeledi.



“Muğla’da Kısa Zamanda Büyük Hizmetleri Gerçekleştirdik”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık iki yıldır Muğla’ya hizmet ettiklerini, kısa zamanda Muğla ili genelinde çevre, fen işleri, sağlık, tarım gibi birçok alanda Muğla’da vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için hizmet ürettiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak göreve başladığımızdan bugüne kadar birçok alanda hizmet ve projeler üreterek yatırımlarımıza başladık. Öncelikli olarak Muğla gibi doğal güzellikleri ve orman varlığı ile korunması gereken bir coğrafyada yıllardır çözülemeyen çöp deponi alanları konusunda çalışmalarımızı başlattık. Turizmde markamız olan Bodrum’da uzun zamandır alan bulunamadığı için vahşi depolama yapılmakta ve sorunlar çıkmaktaydı. Yoğun bir çalışmadan sonra Bodrum’da çöp deponi alanı için ihale aşamasına geldik ve Bodrum’a yakışır çevre projesini hayata geçireceğiz. Menteşe ilçemizde çöp deponi alanının saha teslimi yapıldı. Fethiye’de ikinci lot inşaatı başladı. Ortaca, Fethiye, Marmaris, Datça gibi birçok güzide ilçemizde çöp deponi alanları yaratarak çevre ile ilgili önemli bir yatırım yapıyoruz. Hafriyat alanları ile ilgili Büyükşehir olmadan önce bir olan hafriyat alan sayısını 8’e çıkardık. Ula Gölet projemizle GEKA’nın da destekleri ile bütün Muğla’nın ormanla, gölle bir araya gelebileceği, kano, bisiklet yarışları, piknik yapabileceği bir alanı Muğlamıza kazandırdık. MUSKİ Muğla gibi geniş ve dağınık coğrafyada başarıyla hizmet veriyor. Kızılağaç’da temelini attığımız inşaatının yüzde 40’ı tamamlanan alanda da Muski, Tarım birimlerimiz ortak bir alanda hizmet verme olanağı bulacak. Büyükşehir Belediyesi olarak yerel seçimlerden sonra olmayan bir belediyeyi kurduk ve kısa zamanda Muğlalı vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek yatırımlarla hizmet üretmeye başladık. Bütün ilçelerimizde ihtiyaç ve önem sırasına göre hizmet üretiyoruz. Mart ayında iki yılımızı tamamlamış olacağız ve geldiğimiz nokta bizler için gurur verici. Bundan sonra temel atma törenlerinde, açılışlarda daha fazla buluşacağız. Yeni hizmet binamız Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.



Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Muğla Büyükşehir Belediyesi temel atma töreninde, yeni bir kurum oluşturmanın zorluklarını kendilerinin de yaşadığını, Büyükşehir yasası çıkarılırken yerel yönetimler, hizmet alan vatandaşa sorulmamasından ve yasanın eksiklerinden kaynaklanan olumsuzluklara rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ürettiğini ve temeller atabildiğini söyledi. Mevlüt Kurban; “Bir kurum oluşturmanın zorluğu çok fazladır. Bunu ilk ilçe kurulan yerlere atandığımda ben de yaşadım. Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu zamandaki zorlukları birlikte yaşadık ve bizler de işin içindeydik. Ama asıl sorun insanımızı ilgilendiren Büyükşehir Belediyesi kanunun çıkarılışındaki aksaklıklardı. Çünkü esas hizmeti alacaklara danışılmadan çıkarılan bir yasaydı. Bildiğiniz gibi köylerin tüzel kişiliği kaldırıldı. Seydikemer’in en uzak köyündeki sorun Muğla’ya taşındı. Hem o sorunla boğuşurken hem yeni bir oluşuma gidildi. Hizmetin hemen gelmemesinden, aksamasından insanlarımız tedirgin oldu. O zorluklar aşıldı. Şu anda Büyükşehir yasasında bazı değişiklikler yapılması planlanıyor. Ama şartlar ne olursa olsun Muğla Büyükşehir Belediyemiz güçlükleri yene yene diğer belediyeler ile birlikte bugünlere geldi ve temel atabilir hale geldi. Bu insana keyif veriyor. Bu tesisten hizmet alacak vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza yeni bina hayırlı olsun.” dedi.