Meclis Canlı

Büyükşehir Hizmetleri Kırsalda Vatandaşlarla Buluştu


12.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yaptığı hizmetleri Günlüce Mahallesi’nde düzenlediği tanıtım etkinliği ile vatandaşları ile buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile birlikte Günlüce, Yılanlı, Göktepe, Esençay gibi mahallelerde yapılan yol, su, ulaşım, tarım ve sosyal hizmetleri içeren faaliyetlerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı etkinlik ile vatandaşları ile buluşturdu. Etkinliğe ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediyesi  Daire Başkanları, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık ve Menteşe İlçesi mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Muhtarlardan Başkanlara Plaket

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda yaptığı hizmetlerin tanıtımında konuşan Göktepe Mahallesi muhtarı Mustafa Tepe, Büyükşehir Belediyesi’nin bir buçuk senede yapmış olduğu hizmetler ve özellikle Göktepe grup yolu için amirinden, işçisine kadar bütün belediye personeline teşekkür etti.

Bozyer Muhtarı Halil Çakan’da Büyükşehir Belediyesi’nin kırsala önem verdiğini hizmetleri ile gösterdiğini, bu hizmetlerin vatandaşlar için bir bayrak yarışı olduğunu söyledi ve siyasilerin, yöneticilerin geçici olduğunu önemli olanın hizmetlerle iz bırakabilmek olduğunu söyledi. Günlüce Muhtarı Abdullah Öz’de Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’ne hizmetlerinden ötürü ayrı ayrı teşekkür etti. Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık’da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün köylerde muhtarlar müdürlerimizle eşit ve bizlerin köylerdeki temel taşımız sözünün kendilerine güven verdiğini söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kırsala getirdiği hizmetlerin yollar, su, düğün salonları, asfalt gibi hizmetlerin kendilerini gururlandırdığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Günlüce Mahalle Muhtarı Abdullah Öz Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e, Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık’da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e birer teşekkür plaketi takdim etti

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yerel seçimlerden önce köylere hizmetleri köy hizmetleri ve il özel idarelerinin götürdüğünü, 30 Mart’tan sonra bütün hizmetlerin Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından götürüldüğünü söyledi. Bahattin Gümüş; “Bu bölgede seçimlerin üzerinden 18 ay gibi bir sürenin geçmesine rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri her alanda çalışmalar yürütüyorlar. Esençay doğumlu ve bu bölgenin bir çocuğu olarak Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Menteşe Belediyesi olarak kapatılan beldelerde fen işleri ekipleri oluşturarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Araç parkımızı güçlendirdik, düğün salonları dediğimiz çok amaçlı salonların çalışmalarına başladık ve 3 köyümüzde bitirdik. Köylerimizde okulların bakımı, boyası ve camilerimizin temizliği için ekipler oluşturduk. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sizlere her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sizlerden Aldığımız bir Teşekkür Bizim Çalışma Şevkimizi Arttırıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel seçimlerden önce verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini kendilerine en büyük desteği vatandaşların verdiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Seçimlerin üzerinden bir buçuk sene geçti. Seçimlerden önce söylediğimiz mührü, ihtiyar heyeti olmasa da bizim beraber yürüyeceğimiz, vatandaşlara birlikte hizmet edeceğimiz en büyük yardımcımız muhtarlarımızdır. Muğla gibi geniş bir coğrafyada 550 mahallenin yol, su, ulaşım, fen işleri, evde bakım hizmetleri gibi alanlarda ekiplerimizi organize ederek teşkilat şemamızı oluşturduk ve hizmetlerimizi yapmaya devam ettik. Yeni büyükşehir olan illerin arasında bunları kısa sürede başarabilen illerin başındayız. Bu hizmetleri yerine getirirken siz vatandaşlarımızdan, hemşerilerimizden, muhtarlarımızdan güç aldık. Şu anda yapılanlar ve  görev süremiz içerisinde tespit ettiğimi problemleri ve sizin istek ve taleplerinizi çözeceğiz. Özellikle kırsalda tarım alanında yaptığımız çalışmalarla katma değeri yüksek ürünler ve ürün çeşitleri yaratmaya çalışıyoruz. Amacımız köylerimizi tarımda yeni ürün çeşitleriyle ve üretim teknolojileri ile geliştirerek çok daha yüksek gelir elde etmenizi sağlamak, şehirlerde olan her türlü imkanı köylerde de sağlayarak köyden kente göçü değil kentten köye göçüşü sağlamak istiyoruz. Şehir hayatından sıkılan ve bu güzel doğa içerisinde yaşamak isteyen vatandaşlarımız için köylerimizin kalkınmasını hep birlikte yapacağız. Sizlerden aldığımız bir teşekkür bizim çalışma şevkimizi arttırıyor. Eksiklerimiz olacaktır, aile içerisinde eksiklikler olur ama birbirimize güvenerek, huzur içinde barış içerisinde Muğlamızı daha ilerilere sizlerle taşımak istiyoruz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Günlüce’de ki tanıtım töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi, Ulaşım ve MUSKİ törende vatandaşlara ve muhtarlara bölgede, kırsalda yapılan hizmetleri anlattı.