Büyükşehir Hizmet Binalarına “Ramak Kala Kutuları” Yerleştiriliyor

08.08.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanları için karşılaştıkları tehlikeli durum ve tehlikeye ramak kala olayları, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğüne bildirmeleri amacıyla Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren marangozhane birimi tarafından imal edilen “Ramak Kala Kutuları” hazırlandı.

“Ramak Kala Kutuları”, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından ilk olarak çok tehlikeli sınıfta yer alan İtfaiye Dairesi Başkanlığında uygulanmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi personelinden çalışma esnasında karşılaştıkları tehlikeli durumları ‘Tehlike ve Ramak Kala Bildirim Formlarını” doldurarak ramak kala kutularına atmaları istenecek. Bu bildirimler sayesinde ileride yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçilmesi planlanıyor.