Meclis Canlı

Büyükşehir Hindistanlı Misafirlere Muğla’yı Anlattı


09.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, dünyanın ikinci en büyük nüfusuna sahip Hindistan’ın OTOAI (Outbond Tour Operaters and Travel Agent) seyahat acenteleri ve Tur Operatörlerini Muğla’da ağırladı.

Ülkemizin ve Muğla’mızın tanıtımı için dünyada milyonlarca takipçisi olan sosyal medya fenomenleri ve seyahat bloggerlarını Muğla’ya davet eden Muğla Büyükşehir Belediyesi dünyada en fazla nüfusa sahip ikinci ülkesi Hindistan’ın seyahat acenteleri ve tur operatörlerini de Muğla’da misafir etti. Muğla’da düğün, turistlik gezi ve film endüstrisi için incelemelerde bulunan Hindistanlı misafirler Muğla’nın doğasına, güzelliklerine ve yemeklerine hayran kaldılar.

Hindistan’dan gelen tur operatörleriyle Muğla’nın imar ve şehir yapısı, coğrafi özellikleri, insan portföyünün konuşulduğu etkinlik sonunda görüşlerini paylaşan OTOAI Yönetim Kurulu Başkanı Guldeep Singh Sahni, “Muğla cennetten bir köşe, ülkemizdeki herkesin buraya gelmesi için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağımın sözünü veriyorum” dedi.

“Muğla bütün özellikleri ve güzellikleri ile Türkiye’nin dışa açılan penceresi.”

Türkiye’nin ve Muğla’nın her türlü siyasi ve ekonomik gelişmeden etkilenen, kırılgan bir sektör olan turizm konusunda geleceği düşünen adımlar atması ve Turizm Master planına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün özellikle Muğla’da turizmin sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığı, turizmin 12 aya yayılması için Büyükşehir Belediyesi olarak çalıştıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünya’ya ülkemizi ve Muğlamızı en iyi şekilde tanıtmak, turizmden 12 ay yararlanmak için farklı çalışmalar yapıyor, değişen turizm anlayışı ve sosyal ağların turizme katkısını değerlendirmek istiyoruz. Turizm artık sadece fuarlarda, ya da resmi davetlerle tanıtımı yapılan bir sektör değil, güvenilir kişi veya sayfaların paylaşımları ile talebin arttığı bir alan. Ayrıca önümüzdeki yıllarda dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkeleri de turizmde söz sahibi olmaya, ülkeler arası seyahatlerde belirleyici olmaya başlayacaklar. Bunlardan biri de film ve düğünleri ile dünyaya açılmaya başlayan Hindistan. Muğla’ya davet ettiğimiz Hindistan’ın tur operatörleri Muğla coğrafyasını, platosunu, insan yapısını çok beğendiler. Muğla bütün özellikleri ve güzellikleri ile Türkiye’nin dışa açılan penceresi.” dedi.