Meclis Canlı

Büyükşehir Hedeflerine 1 Bir Ulaşıyor


27.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat etmeleri için çalışma programları kapsamında oto korkuluk montajında hedefine yaklaşıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında “koruyucu” olarak da bilinen çelik bariyer çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2016 yılı içerisinde Muğla genelinde 78,7 kilometre çelik bariyer (oto korkuluk) çalışması hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri bunun 72 kilometresini tamamladı.

Marmaris Osmaniye, Bayırköy, Söğüt, Taşlıca yol güzergahı, Menteşe Dirgeme, Yılanlı, İkizce, Fethiye Faralya-Kabak Mahallesi, Köyceğiz Pınar Mahallesi, Milas Ören, Türkevler, Çökertme, Gökbel Mahalleleri ve Bodrum Yukarımazı ve Yeniköy Mahalleleri arası oto korkuluk çalışmaları tamamlandı. Bunların yanı sıra Bodrum Torba, Gündoğan, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Gürece arasındaki yol ağında oto korkuluk çalışmaları devam ederken, önümüzdeki günlerde Gümüşlük, Yalıkavak yol hattının bitirilmesinin ardından hedeflenen kilometre tamamlanarak bir başarıya daha imza atılmış olunacak.   

Hedeflenen 78 Kilometrenin 72’si Tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, Muğla ili genelinde daha güvenli, modern yollar için asfalt, sıcak asfalt, yol çizgi ve bariyer çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Daire Başkanı Kılıç “İl genelinde gerekli yerlere toplamda 78,7 kilometre çelik bariyer, (oto korkuluk) çalışması hedeflemiştik. Bunun da 72 kilometresini tamamladık. Önümüzdeki günlerde geri kalan kilometreyi de tamamlayarak hedefimize ulaşacağız. Muğla’mızın yolları daha güvenli olacak ve bütün vatandaşlarımızı modern yollarla sevdiklerine ulaştıracağız.” İfadelerini kullandı.